Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi lenne a legjobb megoldás a...

Mi lenne a legjobb megoldás a sáros kocsibejáróra?

Figyelt kérdés
Tudnátok segíteni ötletekkel? Családi házat vettünk, és míg folytak a felújítási munkálatok a kocsik szétgyúrták a bejárót. Az utca és a járda közt van úgy 1,5 m rész, ami réges füves volt, most ott sártenger van. Meg a kapun belül is. Ha hozatunk egy kocsi kavicsot az megoldaná? Vagy azt valahogy még döngölni is kéne? Nem süllyedne el abban is az autó? Ma már az egyik látogatónk majdnem beragadt...
2010. nov. 23. 13:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Kavics csak átmenetileg jó, mondjuk most a télre. Aztán szerintem térkő, vagy gyeptégla.
2010. nov. 23. 13:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Térkő, gyeptégla, de a kavics is jó, ha megfelelően alá van fóliázva, és még valami anyagot mi alátettünk, de nem tudom a nevét.
2010. nov. 23. 13:31
 3/7 anonim ***** válasza:

A kavicsot is egy ideig sárba fogják döngölni az autók és mindig újre kell szórni, amíg egy bizonyos rétegvastagságot és tömörséget el nem ér.

Érdemesebb lenne azonnal betonozni, még nincsenek fagyok - legalábbis nem komolyak, a biztonság kedvéért tehettek bele fagyásgátló adalékot -, szépen megszilárdul és véglegesen le van tudva a probléma.

2010. nov. 23. 13:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem még a tél előtt érdemes lenne letérkövezni, vagy lebetonozni, máshogy csak felesleges pénzkidobás az egész :(
2010. nov. 23. 13:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Az utcában mindenkinek vagy füves vagy apró kővel vagy kaviccsal van leszórva. Úgyhogy szerintem az út és a járda közt nem szabad betonozni. És jelenleg ott a legkritikusabb :(
2010. nov. 23. 13:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Ideiglenesen járdalapokból tudtok a két kerék alá egy csíkot rakni,addig sem süllyedtek el ,aztán ha végeztek az építkezéssel csak felszeditek a lapokat aztán véglegesre csináljátok .Nekem így van a kocsi bejárom,közte meg be van vetve fűvel .
2010. nov. 23. 15:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Nincs olyan nagy baj a kaviccsal,olyat kell venni ami nem tömörödik, pl. folyami kavics.

Ez a dolog nem olyan amit félmegoldással el lehetne intézni, érdemes vagy készre csinálni, vagy ha arra nincs mód akkor legalább úgy csinálni, hogy a végleges megoldást előkészítsd.

Ahhoz, hogy bármit csinálj ki kellene ásni a tervezett kapubejáród minimum 20cm mélységben. Ez mindenképpen kellene ahhoz, hogy megfelelő alapja legyen egy későbbi térkőnek, vagy akár a betonnak vagy csak a kavicsnak.

Én olyat amúgy még sosem hallottam, hogy a kocsibejárót tilos lett volna leburkolni, ezt érdemes lenne megkérdezned a helyi építési irodában.

Ha most odaborítasz 1m3 mészkövet az télre megoldás lenne, de gyakorlatilag azt éred el, hogy ha majd a végleges megoldást készíted csákányozhatod fel ami elég kegyetlen munka lesz... Én nem csinálnám...

Ideiglenesen kirakhatod a két keréknyomot maradék téglából azt legalább fel lehet szedni.

2010. nov. 23. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!