Hogy lehetne az osztályba ilyen "naptárat" készíteni?
Én többnyire excellel szoktam az ilyen és ehhez hasonló feladatokat kivitelezni. A te "feladatodra" olyasmi elképzelésem lenne, hogy az első oszlop, első 31 sorát egyesítve beírod hogy "december" (itt a szöveget 90 fokkal elforganám). Ezután a második oszlopot 1-31-ig beszámozod és végül a harmadik oszlopban lehet feltüntetni az eseményeket.
Talán ha több infót adnál az elképzelésről...
A mi osztályunk egyszer ajándékba kapott egy naptárat. Gigászi nagy volt, minden hónap külön lapon, valahol az A3 és az A2 méret között.
A lapok felső 10 centijén egy, a hónaphoz illő fénykép volt, aba volt beleírva a hónap neve (jól elütő, kontrasztos betűkkel, és csupa naggyal. Alatta egy óriási táblázat volt, ez töltötte ki a lap többi részét. 31 sora volt (értelemszerűen minden sorban egy nap, rövidebb hónapban az alsó néhány sor üresen maradt), és 5 vagy 6 oszlopa. Az első oszlopba volt írva a nap (sorszám+név (hétfő, kedd stb.)), a többi oszlop pedig arra volt szánva, hogy a családból minden oszlopba beírja valaki a nevét, és ott vezesse a programjait (énekkar, dolgozat, vizsga, vásárlás, barát jön stb.).
Mi az osztályban úgy használtuk, hogy fölülre a nevek helyett ilyesmiket írtunk: dolgozatok, versenyek, iskolai ügyek (ebédbefizetés, osztálypénz határidő, elmaradó órák stb.), egyéb. Ezeket értelemszerűen mindig kitöltötte egy erre rendelt, kellően szép kézírással bíró lány. Ezen kívül azt is beírtuk, hogy A vagy B hét van éppen. Szerintem ez utóbbi volt a leghasznosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!