Hogyan öltözteted karácsonyi hangulatba a lakást?
27 éves anyuka vagyok, 3 éves a kisfiúnk.Az elmúlt 2 évben nem nagyon foglalkoztam a Karácsonyi hangulat teremtésével, volt karácsonyfánk meg Ádventi koszorúnk, és természetesen mézeskalács is, de ennél többre se energiám nem volt, sem pedig időm.Ezen változtatni szeretnék és szeretném, ha kicsit hangulatosabbá változtathatnám ezt a 90 négyzetméteres kis házunkat.Persze nem szeretnék semmi giccset se ugráló rénszarvasokat a kertbe, hanem legfőképp olyat amit én is el tudok készíteni.Egy mézeskalács ádventi naptárat már kigondoltam.Várok minden egyes ötletet:)
Köszönöm.:)
panelban lakom,karácsonyi díszités kimerül egy pici karácsonyfában,egy mikulásos ajtódiszben,ablakra karácsonyfaégő.,meg műhóból mindta felfújva,esetleg boákat átlógatni a falon
otthon (szülői ház, öcsém kicsi még) viszont mindig ki van diszitve,kívülről rengeteg égő.meg rénszarvas a ház elején (öcsém kérésére)
ajtókon díszek,ablakokon égők,formás (mikulás,csillag) égők,könyvespolcon végig égők (tavaly összeszámoltam, kb 2500 égő világít ha minden fel van kapcsolva,ebből 500 a karácsonyfán).Konyhában mézeskalács illatú gyertya ég,karácsonyi terítő,a virágokra 1-2 nagy piros masni (évek óta piros az uralkodó szin karácsonykor)
Kint a fáinkon is nagy masnik vannak
Sőt,tavaly még az akváriumba is lett pici műkarácsonyfa a halaknak:D
Az éven lett 2 cica,sztem nekik is kell vmit,kisöcsém karácsonymániás...
kisgyerekek imádják
Hú, én nagyon sokmindent szoktam kirakni. :)
Egy napot rászánok, és kidekorálom az egész lakást. A pici most múlt 2, de már tavaly karácsonykor is segédkezett a díszítésnél. Imádja mindig, ha nyüzsi van itthon, kíváncsi vagyok nagyon most mit fog szólni hozzá. Úgy tervezem, hogy ezt minden évben december 5-én fogom megcsinálni, a Mikulás tiszteletére.
A bejárati ajtóra dísz, asztalra adventi koszorú. Van egy pici műfenyőm izzóval, arra szoktam tenni kis díszeket, meg van hozzá egy nagyon szép ünnepi kaspóm, ez a pulton van, nem férne el nálunk igazi fa. Az oszlopokra is körbe mindenhova gyöngy girlandot teszek, ráaggatok díszeket, a függöny kötözőjét is ünnepire cserélem, nekem ilyen műanyag függöny tartó pálca van, arra is aggatok díszeket, meg gyöngyöt, mindenhol a lakásban díszeket aggatok fel, még a konyhaszekrény fogantyújára is. A szobában egy függöny-izzó van felakasztva, ez minden nap ég, és ez, meg az egész dekoráció nálunk egészen jan.6-ig fent marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!