Lomtalanításkor nálatok a vashulladékot is ki lehet tenni és elviszik?
Arra vagyok kíváncsi, hogy máshol ki lehet-e tenni.
Nálunk a vashulladékot nem lehet kitenni lomtalanításkor, hanem előző héten fel kell hívni telefonon az önkormányzatot, és az gyűjti be.
Hán micsoda?
dikmán kezeit csókolom drága,nyugogodtasan tessék csak meg mondani merre teccik lakni,mer elviszük a rezet,ááluminiumot,vasat,tán még a kocsiját is a háza elől mer jóó pénzt fizet géza az ócskás a fémtelepen.
Ha-ha-ha.
Nyugodtan kiteheted,főleg ott rakhatod ahol a szelektív hulladékot gyűjtik,oda rendszeresen járnak a fém gyűjtők akik ebből élnek.Biztos van a közeletekben ilyen szelektív hulladék gyűjtő.
18:42: Nálunk nem viszi el a kisebbség. Nem helyiek szoktak járni nyáron, na ők becsengetnek mindenhova, hogy vinnék a vasat, de a helyiek nem foglalkoznak ilyennel. Ha kiteszed az utcára, pár napon belül felszólít az önkormányzat, hogy tüntesd el, vagy megbirságol.
21:14: Eltaláltad, 1000 fő alatti település. Nekem is az volt a sanda gyanúm, hogy nem központi rendelkezés, vagy törvény alapján kell az önkormányzatnak szólni, hanem helyi érdekek miatt.
21:38-as: Nem mondhatnám, hogy mi még szerencsések vagyunk. A környező falvak közül nálunk a legmagasabb a szemétdíj. Van ahol a szemétdíj emelése miatt (ami még emelés után sem érte el a mi előző évi díjunkat) elengedték a kommunális adót. Itt azt sem.
Ha jól tudom, lomtalanításnak mindenütt kell lennie évente egyszer. Tehát ez sem helyi kiváltság.
Amúgy itt is csak a kukát viszik el, ha azon felül van szemeted, a te gondod, hogy juttatod el a szeméttelepre.
06:58: van szelektív gyűjtő a falunkban, de oda sem tesznek ki vasat, mint fentebb írtam, a helyi kisebbség nem foglalkozik ilyesmivel. (napjában 4szer megyek el a szelektív előtt, de még sosem láttam mellette sem vasat, sem mást).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!