Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Leold a Fí - relé. Tanácstalan...

Leold a Fí - relé. Tanácstalan vagyok, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Leold a Fí - relé. Segítenétek?

Nyáron költöztünk a házunkba. 2 napja nappal egyszercsak leoldott a fí-relé, de vissza tudtam nyomni. Aznap éjjel ez újra megtörtént, akkor a garázs kismegszakítóját nem tudtam vissza kapcsolni. Eltelt 10 perc, újra lekapcsolt a fí-relé. Ekkor vissza tudtam nyomni. Újabb 10 perc megint lekapcsolt a relé, visszanyomtam utána úgy maradt. Villanyszerelőt hívtam, méregetett. Ő simán visszakapcsolta a garázs kismegszakítóját.Mindent rendben talált. Erre éjjel ugyanabban az időben lekapcsolt megint a fí-relé.simán visszanyomtam, azóta megy minden. A szerelő szerint vagy a garázsnál van a gond vagy van egy jakuzzink és ott. Éjjelre áramtalanítsam először a garázst, hogy kiszűrjük mi a gond.Szerintetek?

ma 13:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Éjjelre áramtalanítsad először a garázst, hogy kiszűrjed mi a gond.
ma 13:39
 2/8 anonim ***** válasza:

Fíííí. :DDD

A leyírás alapján nem csak a garázsban lesz a gond. Nyilván, ha a garázsban valaminek nagyon nagy áramfelvétele van bekapcsoláskor, akkor kilövi a kismegszakítót. Miután a "fíííí" relé le van kapcsolva, nincs fesz, nyilván be tudod kapcsolni a garázst.

Mivel nem folyamatosan áll fent a gond, én bojlerra, vagy valami hasonlóan időszakosan működő dologra gyanakodnék.

ma 14:06
 3/8 anonim ***** válasza:
ja, és lemaradt, ahogy egy írja, először garázst lekpacsolni. Majd ha ez nem segít, akkor a többi szakaszt is leválasztani egyenként. Ahol abbamarad, ott a gond.
ma 14:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Milyen berendezések üzemelnek? Van klíma, hőszivattyú, a FI relé A vagy AC típus?

Ezenkívül lehet párásodás, stb ami innen nem oldható meg.

ma 14:19
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha vannak kültéri elektromos berendezések, az az első gyanú. Tönkremegy a szigetelés, beázik, ami most ebben az időben simán meg tud történni. Az csak akkor fogja levágni, amikor épp nedves, ami az éjjeli páralecsapódás miatt pont illik a leírásra.
ma 14:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Másik,talán hamarabb célravezet: minden kismegszakítót lekapcsolni, ami nem létszükséglet.

Ha meleg a vized, akkor a boylert is.

ma 14:24
 7/8 A kérdező kommentje:

Kültéren a jakuzzi van. Klíma van, kondenz kazánnal fűtünk.

A garázsban egy mélyhűtő van.

A relé AC típusú.

ma 15:35
 8/8 anonim ***** válasza:

"A" tipus jobb volna, inverteres berendezések adhatnak téves leoldást.

Mondjuk a villszer mérhetett volna hibaáramot ha eljutna odáig, hogy melyik kinti körön van valami hiba, mert ez több körböl is összeadódhat.

Csak annyit tudsz így, hogy a udvari kört lekapcsolod, vagy a jakuzzit kikötöd, kihúzod, aztán lottózol.

ma 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!