Leold a Fí - relé. Tanácstalan vagyok, mi lehet a baj?
Leold a Fí - relé. Segítenétek?
Nyáron költöztünk a házunkba. 2 napja nappal egyszercsak leoldott a fí-relé, de vissza tudtam nyomni. Aznap éjjel ez újra megtörtént, akkor a garázs kismegszakítóját nem tudtam vissza kapcsolni. Eltelt 10 perc, újra lekapcsolt a fí-relé. Ekkor vissza tudtam nyomni. Újabb 10 perc megint lekapcsolt a relé, visszanyomtam utána úgy maradt. Villanyszerelőt hívtam, méregetett. Ő simán visszakapcsolta a garázs kismegszakítóját.Mindent rendben talált. Erre éjjel ugyanabban az időben lekapcsolt megint a fí-relé.simán visszanyomtam, azóta megy minden. A szerelő szerint vagy a garázsnál van a gond vagy van egy jakuzzink és ott. Éjjelre áramtalanítsam először a garázst, hogy kiszűrjük mi a gond.Szerintetek?
Fíííí. :DDD
A leyírás alapján nem csak a garázsban lesz a gond. Nyilván, ha a garázsban valaminek nagyon nagy áramfelvétele van bekapcsoláskor, akkor kilövi a kismegszakítót. Miután a "fíííí" relé le van kapcsolva, nincs fesz, nyilván be tudod kapcsolni a garázst.
Mivel nem folyamatosan áll fent a gond, én bojlerra, vagy valami hasonlóan időszakosan működő dologra gyanakodnék.
Milyen berendezések üzemelnek? Van klíma, hőszivattyú, a FI relé A vagy AC típus?
Ezenkívül lehet párásodás, stb ami innen nem oldható meg.
Másik,talán hamarabb célravezet: minden kismegszakítót lekapcsolni, ami nem létszükséglet.
Ha meleg a vized, akkor a boylert is.
Kültéren a jakuzzi van. Klíma van, kondenz kazánnal fűtünk.
A garázsban egy mélyhűtő van.
A relé AC típusú.
"A" tipus jobb volna, inverteres berendezések adhatnak téves leoldást.
Mondjuk a villszer mérhetett volna hibaáramot ha eljutna odáig, hogy melyik kinti körön van valami hiba, mert ez több körböl is összeadódhat.
Csak annyit tudsz így, hogy a udvari kört lekapcsolod, vagy a jakuzzit kikötöd, kihúzod, aztán lottózol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!