Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megszabaduni az...

Hogyan lehet megszabaduni az rossz közös képviselőtől.(Nem egyszerü az ügy, mert két kézzel kapaszkodik a házba) Nekem van egy 3 évvel ezelőtti a leváltásához a lakók által aláírt petíció, az meddig érvényes?

Figyelt kérdés
jan. 1. 10:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az nem érvényes.

Nem petíció kell, hanem a ház tulajdonosi hányad szerinti 10%-ának az aláírása a rendkívüli közgyűls összehívására, melynek napirendi pontja: a közös képviselő leváltása.

Indoklás.

Köteles kitűzni a közgyűlés napját 30 napon belül.

Ha nem teszi meg, akkor a Számvizsgáló Bizottság köteles kiírni.

Milyen az SZB?

jan. 1. 10:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Mit ír a Szervezeti Működési Szabályzatotok?

Benne kell legyen.

Bármikor, bármelyik tulajdonos kérhet betekintést a könyvelésbe, utalásokba, megbízásokba, szerződésekbe.

Ha az SZB sem hívja össze, arra is van törvényi szabályozás.

Viszont, ha az SZB is tűzzel-vassal támogatja, akkor egyúttal őket is le kell váltani.

jan. 1. 10:26
 3/7 A kérdező kommentje:
Az SZB-t maga mellé állította, csak nem tudom, hogy mivel! Bűzlik az egész! Amikor megválasztottuk ezt a képviselőt, úgy rendelkezett a lakóközösség, hogy kell legyen egy ember aki ellenőrzi a kiadásokat. Ez én voltam addíg, amig csak lehetett. Minden áron meg akart szabadulni tőlem, mert sok túlszámlázást tapasztaltam. Egy idő után már nem bírtma és lemondtam. Ekkor a képviselő és az egyik SZB azt találták, ki, hogy ne is legyen ellenőrzés a számlánk felett! Ez az SZB tag azért mert aláírást gyűjtöttem a meghatalmazáshoz, idős emberektől a közgyűlésre, a közgyűlés előtt írattam alá tanúkkal, ezért megvádolt okirathamisítással. Összetartanak, csak nem tudom, hogy miéet! Mit lehet tenni?
jan. 1. 10:49
 4/7 anonim ***** válasza:
69%
A lakók többsége kvázi azt "szavazta" meg, hogy szétlopják a fejük felől a pénzeket. Ennyi. Ezen nincs mit túlgondolni. Vagy fogadd el, vagy költözz el onnan, ennyit tehetsz.
jan. 1. 10:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Ez nem jó!
jan. 1. 11:16
 6/7 anonim ***** válasza:
A többségnek ezek szerint jó.
jan. 1. 11:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Többség nem akarja leváltani akkor nem lehet. Társasházban többségi akarat érvényes általában.
jan. 1. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!