Lakótelepi ház alagsori vas(?) ajtaját lehet hangszigetelni?
Figyelt kérdés
A földszinten lakom, és néha hangos ajtócsukódást hallok, ami szerintem innen ered. Arra gondoltam, hogy megpróbálok ráragasztani valamilyen nyílászáró-szigetelő szilikonszalagot. Nem ütközik ez valamilyen (pl. biztonsági) szabályzatba?dec. 16. 10:09
1/4 anonim 

válasza:

Ja, akkor nem hangszigetelni akarod, hanem a csukódás zaját akarod csökkenteni.
Arra lehet használni ilyen szilikont, mennyiségileg nem olyan sok, hogy bármi biztonsági kockázatot okozzon. Nem is kell körbe, csak 10 centi oda, ahol érintkezik a két fém.
Valami haszna lesz éppen, tompítja a hangot, de csodát nem kell várni tőle. Saját tapasztalat.
2/4 A kérdező kommentje:
Valóban rosszul fogalmaztam. Közben megfordult a fejemben, hogy esetleg mégsem ennek, hanem a szomszéd egyik ajtajának a hangját hallom. Talán néha más is hallja, amikor én csukom be pl. a wc-ajtót egy kicsit lendületesebben véletlenül. Mindenesetre köszönöm.
dec. 17. 07:41
3/4 anonim 

válasza:

A vasajtónak elég jellegzetes dördülése van...
Kérj meg valakit, hogy csapja be párszor, amikor te fent vagy a lakásban.
4/4 A kérdező kommentje:
Szinte mindig visszapattan, és kétszer szól, szóval lehet, hogy mégis az lesz. Csak az a furcsa, hogy bár itt van szinte alattam, sem előtte, sem utána semmilyen zajt nem hallok, pl. lépésekét.
dec. 17. 08:42
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!