Hogyan kell a kazánnal erősen fűteni, hogy rendesen lobogjon a láng, és meleg legyen?
Az érdekelne, hogy miként lehet azt megtenni, hogy erősen fűtsek, és meleg legyen.
Hogyan pakoljam a fát, milyen gyakran?
Kisebbeket alulra, nagyobbakat felülre? Stb.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Száraz, kemény fa, bükk, tölgy, akác a legjobb.
2 éves, fedett helyen tárolt (pince nem annyira jó)
1-2 ujjnyi szélesre vágod, ez a gyújtós. Begyújtó kockával vagy gázforrasztóval a legkényelmesebb begyújtani
Amikor ég az egész kupac, akkor 3-4 ujjnyi vastag darabok jöhetnek.
Amikor ez is ég, akkor a tenyérnyi vastag. Az ettől vastagabbakat fel kell hasogatni kisebbre.
Ne tömd tele a tűzteret, max 2/3-ig rakd. Alul a rács legyen tiszta mikor begyújtasz.
Mindig kell levegőt adni a kazánnak, a kéményt figyeld: gomolygó vastag füst= kevés levegő, csak kormolsz (pazarlás).
Fehér füst= vizes a fa, vízgőz(pazarlás)
Halvány szürkés-barnás füst= jól ég a fa (legjobb hatásfok)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!