Panelben miért levegősödik fel folyton a fűtés?
azért van benne még mindig levegő, mert a házban van 200-400db radiátor amik nagy része elzárva van egész nyáron,és amikor le-és aztán fel töltik a házat meg rekedt bennük a levegő 5-10L per radiátor, és ezen levegő csomagok felfelé vándorolnak amikor az alattad lakók kinyítják a fűtés kezdetekor, és főleg a 10-ik emeletieknél köt ki, és onnan már csak nagyon nehezen megy ki felfelé a 11-ik szinten lévő kiegyenlítő tartályba, azaz minimum 24 órát is folyamatosan nyitva kéne hagynod a radiátoraidat.
A megoldás egy automata légtelenítő a radiátorok végébe, ahogy az 1-es írta, és akkor minden "légcsomag" azonnal ki tud jönni a radiátorból
Nem a szobai radiátor csobog, hanem a fürdőszobában a fordulócső. 10. emelet. Itt nincs kiegyenlítő tartály, nem megy fentebb a fűtéscső, hanem van egy kivezetés, a végén egy golyóscsappal, amivel légteleníteni tudom. Ezt már megszoktam, hogy novemberben, mikor beindult a fűtés, akkor légtelenítek, meg még 2-3 alkalommal a fűtésszezonban, ha csobog a cső.
De most hetente kell és nem értem, miért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!