Felültöltős régi vegyestüzelésű kazán használata?
a ház amiben élek egy régi kazán fűti aminek a tetején van egy nagy ajtó ami felhajthatos meg egy másik ajtó az oldlán ahol a hamuzó tál illetve egy ráccsal védett kis ajtó is van, ahol be lehet tölteni a fát vagyis mi a menet pontosan? Nincs más semmi extra rajta, nincs hőszabályzós szellőzés, puffer stb...nagy a kisebb ajtó vagy a nagyobb ajtó nyitásával tudom szabályozni a huzatot.
Sok leírás van, de mindenhol olyan kazánnal találkozom ahol nem felültöltős a kazán és gondolom máshogy is müködik
Hogyan kéne begyújtani, miként kéne hagyni levegőt neki stb, ezek lennének a kérdéseim?
Kedves egyes, sajna nem ilyen. regebbi.
ott az aljan egy nagy ajto van es amogott van a pici ablak ahol be kell tennie a fakat no meg a hamuzotal.
nagy nehezen be tudom gyujtani nullarol.
sok papir, mert aprobb gallly aztan ha van lang akkor tobom ra a nagyobb fakat.
vagy ez nem jo?
Volt ojan amit megtöltedz, és fentről kell begyújtani és lefele ég lassan, sokáig.
Voltak a cifrábbak, mint a linken, olyan ferde rostélyos, annál az akna egy önadagoló szerepet töltött be. De voltak kombináltak is. Mindez attól függ, honnan, merre van a füstjárat.
Ha fenn, ahol betöltöd, ott megy el a füst hátra, akkor felülről kell begyújtani. Megoldható az alsó begyújtás is, és ég felfele, de úgy gyorsabban leég.
ez olyan h nagyobb ajto a tetejen,de a fust alul megy ki felfele.
annyira mely nem tudom h lehet felulrol begyujtani ha egyaltalan ugy kell. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!