Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Megfelelő lesz ez a kazán...

Megfelelő lesz ez a kazán ennek a háznak az optimális fűtéséhez?

Figyelt kérdés
Ariston Clas One 24 Wifi kazánt javasolt a szerelő. Meg is vettem. A régi egy Beretta Boiler 45 24 BSI volt. Most egy 80 literes villanybojler is lesz. Így állítólag bölcsebb. Fura nekem, hogy az új kazán maximális hűtővíz hőmérséklete csak 60 fok. A régi sokszor 80 fokon ment. Most automatára van kapcsolva vagyis felfűt 60-65 fokra, aztán lehül 40-re és újra felfűt. A tetőtérben viszont jelenleg 4 radiátorból 3 jéghideg folyamatosan, 1 kicsit langyos. A ház lent kb 70 nm 2,70 belmagassággal. A tetőtérben 40 nm 2,50-es, a maradék kb. 30 nm pedig alacsonyabb plafonnal rendelkezik. A házon azt hiszem 5 cm szigetelés van, műanyag ablakok és a födémre is lett befújva szigetelés 5-10 centi vastagon.

tegnapelőtt 12:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Tetőtéri fűtés:

Alacsony lehet a víznyomás, vagy levegős.

-Nálam legalábbis alacsony víznyomásnál nem megy a tetőtéri fűtés.

tegnapelőtt 13:09
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Azért javasolta a szerelő neked ,mert ehhez sokszor kell majd jönnie .
tegnapelőtt 13:54
 3/12 mindentudó99 ***** válasza:
53%
Egyrészt milyen szerelő az aki nem tálÿékoztat hogy az új kazánok kondenzációsak. Max 55 de inkább 50 fokos vízzel szabad üzemeltetni hogy takarékos legyen. Másik miért nem kombi kazánt vettél ? Alig drágább. Az csinál melegvizet is olcsón. Most veszel egy drágán üzemeltethető villanyost. Semmi logika nincs abban ami nálad történik.
tegnapelőtt 14:23
 4/12 anonim ***** válasza:

Semmi értelme a villanybojlernek ebben a konfigban.

Lesz egy fullos AMG mercid, amire ráakasztasz zörgő, pattogó utanfutót.

A hideg radiátort légteleníteni kell.

A vízhőfokot automatára tenni, majd ő szabályozza magának. Enyhe időben szépen vissza fogja venni, mert úgy kevesebb gáz fogy.

tegnapelőtt 15:07
 5/12 anonim ***** válasza:
Szerintem az bojler egy puffer lehet. Legalábbis nem hinném, hogy valaki ilyen hülyeséget csinál, hogy egy modern gázkazán mellé berak egy villanyos bojlert. A fűtés pedig valóban a nyomás miatt nem megy, vagy levegősek a radiátorok. A szerelő bácsit nem kerested?
tegnapelőtt 17:54
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy levegősek, csak víz jön belőlük. Nem tudom mi az itt, hogy puffer. Talán össze lesz kötve a kettő vagy mi. Azt mondta a készülékek így jóval olcsóbbak, és ha a kazán bedöglik, attól még lesz melegvíz.
tegnapelőtt 18:11
 7/12 anonim ***** válasza:

" ha a kazán bedöglik, attól még lesz melegvíz."

Pedig igen, a fullos gázkazán mellett fog menni a villanybojler.

Amit a kazán összespórol neki, azt a bojler elpazarolja.

Én annyira nem lepődök meg ezen, 10-ből 7-8 gázszerelő kontár szinten van. Szakmailag elfogadható szinten 2-en értenek hozzá.

tegnapelőtt 18:39
 8/12 mindentudó99 ***** válasza:
#6 Továbbra is tartom hogy marhaságot csinaltat veled a gázos.
tegnapelőtt 20:36
 9/12 A kérdező kommentje:
Majd kiderül. Ezek szerint legalább a gázkazán nem olyan ócska, mint ahogy a kettes válaszoló jósolta.
tegnapelőtt 21:58
 10/12 mindentudó99 ***** válasza:
Persze hogy nem csak nem érthető miért nem kombi kazánt vetetett veled.
tegnap 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!