Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Évi, Egyszeri, ingyenes...

Évi, Egyszeri, ingyenes kéményseprés! Kéményseprőnek, mi , meddig a feladata a kémény tisztítási műveletekhez?

Figyelt kérdés

Lekefézte, kotorta, jött sok ki belőle,

Na de azt mondta, "nagyon nagy a kátrány, korom lerakódás még mindig"

Azt mondta, " Maszekba ők meg tudjak ""Marni"" végig és nagyon jó lessz,,

Szoktak csinálni olyan műveletet.

60 ezer forint,

Ezt nem a munkahelyi, munkaidőben, munkájuk, feladatuk lenne?

Vagy az a marás, hivatalosan nem szabadna?

ma 05:31
 1/3 anonim ***** válasza:

A Katasztrófavédelem oldalán nem szerepel marás, csak kiégetés. 4000 Ft/óra áron.

[link]

Lehet, hogy azt a kéményseprőt kirúgnák, amiért a maszek cége szolgáltatását akarja rád erőltetni. Bár amennyire nincs jelentkező kéményseprőnek, lehet, hogy elnézik neki...

Marni inkább bélelés előtt szoktak. Kiveri a habarcsot a téglák közül, régebbi kémény esetén. Meg első lépésben a kémény belső vakolatát veri le. (Ha még van.)

Ezek szerint, ha nem akarta lezáratni a kéményt, még van benne működőképes huzat. Szerintem pakoljad rá koromtalanítót, aztán te is le tudod kotorni a lerakódást.

Én naponta teszek rá egy evőkanálnyi Konixot, meg havonta egy Pepo-t. Vettem egy rugós kéménykefét, és ezzel évi 1-2 alkalommal teljesen meg tudom tisztítani a kéményemet.

[link]

(Mikor még kötelező volt a kémény ellenőrzése, a gyárilag fekete kéményseprő le akarta záratni, annyira kátrányos volt. Persze, lehet, hogy csak a pénzt akarta, amit kapott, hogy ne balhézzon... Az elődje fehér ember volt, ő meg ki akarta égetni maszekban, fele áron, mint a hivatalos ár. Őt ezért ki is rúgták, legközelebb már a fekete jött.)

ma 06:17
 2/3 A kérdező kommentje:
👍.
ma 06:25
 3/3 A kérdező kommentje:
Valami láncos forgó szerszámról beszélt.
ma 06:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!