Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Rágcsálók! Megőrjítenek!...

Rágcsálók! Megőrjítenek! Egérriasztó? Honnan vásárolhatnék és milyet?

Figyelt kérdés
Hatásosság? Tényleg beválik? Kertes házban lakunk, egy régi tömésfalú házat újítottunk fel, évekig nem volt gondunk az egerekkel; sosem akartak bejönni a lakásba. De az idén, már 3-at fogtunk a lakásban, amikor nyílt az ajtó, szépen beszaladtak...:S Dühítő! A padlást méreggel szórjuk ki, de nem nagyon merek mérgezni, mert kutyákat tartunk, és félek, megkóstolnák a döglött egeret...(Egy vérengző fenevadak, rendszeresen nyírják az egereket, patkányokat, macskákat az udvarban...) Cica ezért szóba sem jöhet, mert sajna jó párat eltüntettek a környékről..:S Mára már ott tartunk, hogy az egerentyűk azon túl, hogy a gipszkarton plafonig már átették magukat, mára már bejutottak a lakásba is!!!! Hallom, és láttam is ahogyan kaparnak a mennyezeti díszcsíknál! Minap, mikor húztam el a függönyt, nézett velem ott épp egy farkasszemet! Kész feladom! Dugtam is be mérget egyből, de két kicsi gyerekem van, (2 éves, és 5 hónapos) ne volna jó, ha valamit elkapnának tőlük, és lakótárs egy yorki is... Szóval, kinél hogy vállt be ez az egérriasztós dolog? Mit tudtok ajánlani, amit ha másnem napközben használnánk, amíg a fiúkkal, szüleimnél vagyok...Ötlet?
2010. nov. 5. 18:31
 1/6 A kérdező kommentje:
Ultrahangos egérriasztóra gondoltam, ami esetleg a falakon keresztül is eltünteti a kis szenyókat...
2010. nov. 5. 18:40
 2/6 anonim ***** válasza:
57%

Egy jó macska minden pénzt megér! De ez csak tréfa lenne.

Nézd meg ezt: [link]

2010. nov. 5. 18:42
 3/6 anonim válasza:
79%
Szerintem próbáld ki az egérragasztót. Nekünk bejött. Úgy megfogja, hogy onnan már nem megy sehova. Csak felkened valami kartonra és ennyi. Csak vigyázni kell vele, mert nagyon ragad. :)
2010. nov. 5. 19:06
 4/6 anonim ***** válasza:
57%

Leginkább a ház környékén, és a padláson kellene keresnetek az okokat!

Az egerek, patkányok szeretnek háborítatlan helyeken tanyázni: elhagyott padlások, pincék, farakások alján. Dobáljatok ki mindent a padlásról, ha nincs mit rágcsálniuk, nincs búvóhelyük, akkor eltakarodnak maguktól is.

A szomszédunkban van egy magtár, mellettünk szántóföldek. Van néhány macskánk, nem hagytunk helyet nekik elbújni, és még nem próbálkoztak az egerek, pedig ősszel biztos jönnének a jó melegre!

2010. nov. 5. 19:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk ultrahangos egérriasztónk van a pincében és a hátsó kijáratnál évek óta. Azelőtt volt egerünk (a pincében van a kazán, ott szaladt a csövön a fejem fölött), mióta hsználjuk, azóta nincs. Szóval nekünk bevált. Valami hirdetés alapján rendeltük már vagy 10 éve.

A szomszéd faluban van egy bolt ahol seregély riasztót is árulnak, ha érdekel megkérdem van-e nekik ilyen rágcsáló riasztójuk.

2010. nov. 5. 19:24
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi a hsz-eket! Megnéztem azt az oldalt, amit ajánlottál, rendeltem is egyet, háát kíváncsi vagyok, mennyire válik be...

Az egérragasztó valóban jó dolog, van is a padláson, ami mellesleg tök üres, mivel régi építésű lak, semmit nem bír el a padlásunk, magunk is félve megyünk fel, mert egy helyen meg van süllyedve, és igencsak mozog, ha ott sétálunk..

Semmilyen terményt stb ilyeneket nem tárolunk mi itthon, erre a célra megvan a nagy gazdasági létesítményünk innen jópár km-re..:)

Fát, csak a kert legvégén lévő épületben tartunk, de csak pár köbméternyit, ott meg a kutyáink tartanak rendet. A szomszéd viszont rengeteg állatot tart, így nem is csoda, hogy nálunk is vannak dögök...A kutyusok miatt macskák kilőve, mert nem férnek össze. A stafford, és a roti kiváltképp utálja a macska féléket, és még a mini yorki is megkergeti őket, igaz, van hogy ő pucol, mert a macsek visszaállt..:) Szerettem volna cicát, de mikor a stafi képes kiugrani a kerítésen egy cicáért, hogy azt megfojtsa, és győzelmi koncként a teraszomra hozza,...háát, letettem arról, hogy macska-kutyaeledelt vegyek nekik....Túl rövid életű lenne nálam..Pedig, míg kölykök voltak, sosem bántották a cicákat, akkor több macska is bejárt egerészni hozzánk...:(

Na mindegy..Remélem ez beválik, mert most már kétségbe esem, ezeken a kis "parazitákon"...

Meglehet, hogy a közelgő kemény telet érzik, mert eddig sosem volt egerünk, pláne nem hirtelen ennyi!

Most voltam a kutyáinknál etetni őket, tök röhej, de megemelve a házukat, vagy 5 egér szaladt ki alóla. Még oda is költöznek! Ilyet még nem láttam!

2010. nov. 5. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!