Rágcsálók! Megőrjítenek! Egérriasztó? Honnan vásárolhatnék és milyet?
Leginkább a ház környékén, és a padláson kellene keresnetek az okokat!
Az egerek, patkányok szeretnek háborítatlan helyeken tanyázni: elhagyott padlások, pincék, farakások alján. Dobáljatok ki mindent a padlásról, ha nincs mit rágcsálniuk, nincs búvóhelyük, akkor eltakarodnak maguktól is.
A szomszédunkban van egy magtár, mellettünk szántóföldek. Van néhány macskánk, nem hagytunk helyet nekik elbújni, és még nem próbálkoztak az egerek, pedig ősszel biztos jönnének a jó melegre!
Nekünk ultrahangos egérriasztónk van a pincében és a hátsó kijáratnál évek óta. Azelőtt volt egerünk (a pincében van a kazán, ott szaladt a csövön a fejem fölött), mióta hsználjuk, azóta nincs. Szóval nekünk bevált. Valami hirdetés alapján rendeltük már vagy 10 éve.
A szomszéd faluban van egy bolt ahol seregély riasztót is árulnak, ha érdekel megkérdem van-e nekik ilyen rágcsáló riasztójuk.
Köszi a hsz-eket! Megnéztem azt az oldalt, amit ajánlottál, rendeltem is egyet, háát kíváncsi vagyok, mennyire válik be...
Az egérragasztó valóban jó dolog, van is a padláson, ami mellesleg tök üres, mivel régi építésű lak, semmit nem bír el a padlásunk, magunk is félve megyünk fel, mert egy helyen meg van süllyedve, és igencsak mozog, ha ott sétálunk..
Semmilyen terményt stb ilyeneket nem tárolunk mi itthon, erre a célra megvan a nagy gazdasági létesítményünk innen jópár km-re..:)
Fát, csak a kert legvégén lévő épületben tartunk, de csak pár köbméternyit, ott meg a kutyáink tartanak rendet. A szomszéd viszont rengeteg állatot tart, így nem is csoda, hogy nálunk is vannak dögök...A kutyusok miatt macskák kilőve, mert nem férnek össze. A stafford, és a roti kiváltképp utálja a macska féléket, és még a mini yorki is megkergeti őket, igaz, van hogy ő pucol, mert a macsek visszaállt..:) Szerettem volna cicát, de mikor a stafi képes kiugrani a kerítésen egy cicáért, hogy azt megfojtsa, és győzelmi koncként a teraszomra hozza,...háát, letettem arról, hogy macska-kutyaeledelt vegyek nekik....Túl rövid életű lenne nálam..Pedig, míg kölykök voltak, sosem bántották a cicákat, akkor több macska is bejárt egerészni hozzánk...:(
Na mindegy..Remélem ez beválik, mert most már kétségbe esem, ezeken a kis "parazitákon"...
Meglehet, hogy a közelgő kemény telet érzik, mert eddig sosem volt egerünk, pláne nem hirtelen ennyi!
Most voltam a kutyáinknál etetni őket, tök röhej, de megemelve a házukat, vagy 5 egér szaladt ki alóla. Még oda is költöznek! Ilyet még nem láttam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!