Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Terhelheti így bármivel az...

Terhelheti így bármivel az ingatlant ha csak én vagyok a tulajdonos?

Figyelt kérdés
Élettársammal 5 éve együtt vagyunk, albérletben éltünk eddig. Többször jött neki levél a végrehajtótól már volt, hogy a fizetéséből is vontak már valamit. Most örököltem egy házat anyukámtól és odaköltöznénk, már jött a tulajdoni lap is 1/1 én vagyok a tulajdonos. A beleegyezésem nélkül tudja valamivel terhelni a házat vagy ilyesmi?

#öröklés, tulajdonos, tulajdonjog,
nov. 17. 07:37
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem
nov. 17. 07:56
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Az örökölt ingatlan mindig csakis a tied marad. Más adósságát nem tudják ráterhelni. Hacsak nem valami kezességet vállalsz, ráiratod a ház egy részét.
nov. 17. 08:27
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Amíg te magad nem járulsz hozzá addig neki semmi lehetősége erre.

Azonban ha elvállalod valamiben a közösséget amit hitelre vennétek, adástárs leszel, onnantól a te tulajdonodra is rá lehet terhelni.

Vagyis ne írj alá semmi olyat amiben együtt vennétek fel hitelt, te lennél a kezes vagy adóstárs egy hitelben amit a társad vesz fel!

nov. 17. 12:03
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Annyi azért lehet, hogy ha oda lesz bejelentve, és oda is megy a végrehajtó, akkor a berendezési tárgyak tulajdonjogából lehet probléma, hogy mi az övé, mit lehet foglalni.

De ráterhelni semmit nem tud magára az ingatlanra, ahogy írták is.

nov. 17. 12:24
 5/22 anonim ***** válasza:
Ne jelentsd be semmiképpen.
nov. 19. 23:44
 6/22 anonim ***** válasza:
39%
A házasságkötésről lebeszélnélek. Ha ugyanis házastársként -akár a tudtod nélkül is- kölcsönt vesz fel, és nem fizeti, azt rajtad is behajthatják, ill a te különvagyonodra is ráterhelhetik.
nov. 20. 16:18
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok

Ha mégis házassgot kötnétek, akkor előtte vagyonjogi szerzőgést kössetek, úgy ki tudod védeni amit írtam.

nov. 20. 16:21
 8/22 A kérdező kommentje:
Nem akarok házasodni.
nov. 20. 17:46
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Csak csalással.

Nagyon kreatívak tudnak lenni a függők, személyiségzavarosak, gonosz emberek ebben.

Pl. az ügyintézőnél elérik, hogy aláírjon olyat, amit nem írhatna alá.

A bírót is megkenik.

Apukám is megcsinálta anyukám lakásával.

Olyat is hallottam, hogy sikerült is valamit így megszerezniük, mert nem tudta megvédeni a tulajdonos, ami az övé.

De azért azt a pár év stresszt és erőfeszítést se kívánom neked, amivel megvéded...

Itt már lehet látni a riasztó jeleket...

Már most védelmi határokat kellene húznod, nem összeköltözni, stb.

nov. 26. 14:02
 10/22 anonim ***** válasza:
Vigyázz az élettársaddal! Ha együtt laktok, tud olyan nyomást gyakorolni rád, hogy megtedd azt is, amit nem akarsz. Fontold meg, hogy nélküle költözz be az örökségedbe. Eddig nem volt semmid, de most már van, és kiforgathat a tulajdonodból. Ha elég erőszakos, meg tudja szerezni a beleegyezésed szinte bármihez.
nov. 26. 14:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!