4 gázkonvektorral benne lehet maradni a kedvezményes 1729
m3-es fogyasztásban?
Figyelt kérdés
4 konvektorral kéne kifűteni a telet egy 80m2-es kádárkockában. Régi ablakok, régi faajtók vannak, sajnos nagyon hideg a ház, szó szerint megfagyunk ha nem fűtjük. Viszont bekapcsoltunk 3 konvektort és mára 20 m3 gázt vitt el a gázóra alapján, és durván 21 fokra fűtöttük fel a házat, amiben már nem fázunk annyira, de a padló és a falak érezni, hogy ontják a hideget. A fürdőben nincs fűtés, hősugárzóval fűtjük tusolásra, de WC-re bemenni és lefagy a fenekünk. Mit lehetne csinálni, hogy ki tudjuk olcsón fűteni? Egy helyiséget nem tudunk csak fűteni 4-en vagyunk. Így is 1 helyiséget nem fűtünk, de ott szibéria van, 8 fokos a szoba. Most vettünk a házat szeptemberben, 1967-ben épült, sajnos minden gyári benne, az ablakok már eldeformálódtak a keretből, viszont olcsón jutottunk hozzá, a telekterület 800 m2.
A telekterület nem tudom milyen szempontból releváns, szerintem tekintsünk el tőle, hogy megadtad.
Ha most kezdtétek felfűteni a házat, akkor nyilván sokat fog fogyasztani a konvektor, de ahogy a falak átmelegszenek, úgy sokkal másabb lesz a hőérzet és a hőmérséklet tartása is megoldható kevesebb fűtéssel. Viszont szerintem még így sem vagytok túl jó helyzetben, nem hinném, hogy belefértek az évi 1729 m3-be. Az évi 6 havi fűtéssel számolva, átlagosan kb 300 m3/hó, vagyis napi 10 m3. Fűtsétek fel, most még ne nézd az órát, majd 2-3 nap után fog beállni, utána figyelheted, hogy mennyi a napi fogyasztás.
Egyébként meg szigetelés (homlokzat és mennyezet) és nyílászárócsere kellene.
nov. 15. 18:11
2/8 anonim válasza:
Nem a gázkonvektor a gond, hanem a régi ajtók és faablakok. Ezzel a házzal csak akkor tudtuk kedvezményen belül maradni ha kevesebbet fűtötök.
1. lépés: ablak, ajtó csere
2. lépés: padlás szigeteléses kőzetgyapottal
3. lépés: homlokzat szigetelése
Az a helyzet, hogy nincs olcsó energia, szóval teljesen mindegy, hogy fával, gázzal, vagy klímával akarsz fűteni. Ha szökni hagyod a meleget, akkor drága lesz mindenhogy.
nov. 15. 18:15
3/8 mindentudó99 válasza:
A kettes nagyon jól írja a sorrendet. Ha az első kettöt megcsinálod már sokkal jobb lesz a helyzet
nov. 15. 18:20
4/8 anonim válasza:
A régi faablakokon és a pár centi sártapasztásos padláson rengeteg hő elmegy.
nov. 15. 18:35
5/8 anonim válasza:
Mennyi idő alatt fogyott 20 köbméter?
nov. 15. 19:07
6/8 anonim válasza:
Voltunk hasonló helyzetben, novemberben költöztünk. Kitömködtük az ablakközöket szivacshurkákkal, körbegumicsíkoztunk, amit lehetett, bejárati küszöbhöz rossz takaró hurkába csavarva, padlóra mindenhova szőnyeg. Mamusz, mellény. Sütőtök sütés, hurkasütés... Aztán ahogy lehetett, nyílászárók, szigetelés. Sokkal jobb lett.
nov. 15. 19:14
7/8 anonim válasza:
Nekem nagyon bejött a klímával való melléfűtés. Túllépném én is a "keretet", de a klíma használata óta éves szinten kb. 300 m3 gázt meg tudok spórolni, s közben az áramfogyasztás nem nőtt meg jelentősen.
nov. 15. 19:27
8/8 anonim válasza:
Nekem 3 van és simán benne vagyok. 10500 forint átalányt fizetek havonta, most -70 ezres számla jött, szóval egy darabig nem kell fizetni. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!