Az ilyen egy kalodás bükk tűzifa hány napig tart ki, ha naponta a kandallóban délután 16 órakor gyújtunk be és este 23 óráig tüzelünk?
A kaloda mérete 1 x 1 x 1,8 m és benne a hasábok 33 cm-re vannak vágva.
A fa bükk.
Nincs még kandallónk és csak tervezzük és csak kíváncsi vagyok, hogy mennyi fát zabálna fel egy hónapban.
Gondolom attól is függ hogy milyen a kandalló teljesítménye.
Központi fűtésünk van és csak kiegészítésként lenne a kandalló a nappaliban, ami össze van kapcsolva egy bazi nagy folyosóval, így azt is fűtené, de nem szeretjük a pokoli meleget.
Sok más mellett attól is függ, hogy mennyire pakolod. Mindig csak 1-1 izzik rajta, vagy többet raksz rá, ami nagy lánggal ég. Így minimum ötszörös a különbség.
Számold meg a darabokat, szerintem úgy félóránként kell rárakni egyet, 0 fokos külső hőmérsékletet feltételezve. Ránézésre egy hónapig elég. De ez sok mindentől függ.
Ez borzasztóan függ attól, hogy mennyire szigetelt a ház. Egy új 100m2-es AA kategóriás házat 2-3 m3 fával és faelgázosító kazánnal kényelmesen ki lehet fűteni. Évente.
Egy hasonló méretű, teljesen szigeteletlen épület 15 m3 fát "benyel" azonos hőmérzet mellett.
Na megszámoltam a hasábokat, hogy mennyi van egy kalodában és kb. 600 darab van.
Szóval ha naponta kb. 20 hasábot használunk fel, akkor az egész kaloda egy hónapig kitart, ahogy a 3-as válaszoló is saccolta. :)
Persze ha hidegebb van, akkor egyértelműen több a fogyasztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!