Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az ilyen egy kalodás bükk...

Az ilyen egy kalodás bükk tűzifa hány napig tart ki, ha naponta a kandallóban délután 16 órakor gyújtunk be és este 23 óráig tüzelünk?

Figyelt kérdés

A kaloda mérete 1 x 1 x 1,8 m és benne a hasábok 33 cm-re vannak vágva.

A fa bükk.

[link]

[link]

Nincs még kandallónk és csak tervezzük és csak kíváncsi vagyok, hogy mennyi fát zabálna fel egy hónapban.

Gondolom attól is függ hogy milyen a kandalló teljesítménye.

Központi fűtésünk van és csak kiegészítésként lenne a kandalló a nappaliban, ami össze van kapcsolva egy bazi nagy folyosóval, így azt is fűtené, de nem szeretjük a pokoli meleget.

nov. 15. 13:04
 1/6 anonim ***** válasza:
19%
2 hétig max.3
nov. 15. 14:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezt így szinte lehetetlen megmomdani a tények ismerete nélkül. Pl.:hőszigeteltség,nyílászárók állapota,légköbméter,kandalló teljesítmény,túzifa minősége,kívánt hőfok,stb. [link] ezt olvasd el!: [link]
nov. 15. 14:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Sok más mellett attól is függ, hogy mennyire pakolod. Mindig csak 1-1 izzik rajta, vagy többet raksz rá, ami nagy lánggal ég. Így minimum ötszörös a különbség.

Számold meg a darabokat, szerintem úgy félóránként kell rárakni egyet, 0 fokos külső hőmérsékletet feltételezve. Ránézésre egy hónapig elég. De ez sok mindentől függ.

nov. 15. 14:40
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a válaszokat! :)
nov. 15. 16:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez borzasztóan függ attól, hogy mennyire szigetelt a ház. Egy új 100m2-es AA kategóriás házat 2-3 m3 fával és faelgázosító kazánnal kényelmesen ki lehet fűteni. Évente.

Egy hasonló méretű, teljesen szigeteletlen épület 15 m3 fát "benyel" azonos hőmérzet mellett.

nov. 15. 18:31
 6/6 A kérdező kommentje:

Na megszámoltam a hasábokat, hogy mennyi van egy kalodában és kb. 600 darab van.

Szóval ha naponta kb. 20 hasábot használunk fel, akkor az egész kaloda egy hónapig kitart, ahogy a 3-as válaszoló is saccolta. :)

Persze ha hidegebb van, akkor egyértelműen több a fogyasztás.

nov. 16. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!