Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lehetséges "felülírni" egy...

Lehetséges "felülírni" egy zárat nem beleillő kulccsal?

Figyelt kérdés

Van egy antik asztalom. 2 oldalsó ajtó és egy fiók. Mindegyikhez külön van kulcs, az ajtósokhoz átlag kulcsok, a fiókhoz viszont egy nagyon szép díszes. A fiókban nem tartom benne a kulcsot, mert egyrészt hasba szúr, másrészt ott tartom a személyesebb dolgokat.

Nálam volt az egyik rokonom. Míg nem voltam a szobában, leült az asztalhoz és el kezdte a kulcsokat piszkálni. Mikor visszamentem, elkezdett nekem a kulcsokról beszélni, hogy mindegyik zárba jó ugyanaz. Megmutattam neki a díszesebb kulcsot, amiről kiderült, hogy más a vágása, mint a többinek. Mikor beledugta a fiók zárába, nem nyitotta ki a saját kulcsa.

Hogy lehetséges ez?

Amire én tudok gondolni, hogy a díszes kulcs eredetileg nem volt jó bele, de kinyitotta, mert valamelyik pöcök be volt ragadva. Azzal hogy használta a másik kulcsot, megszűnt az elakadás és már nem működik többé a nem belevalóval, ami eddig jó volt hozzá.

Vagy pont fordítva, nem bele való kulcsot rakott bele, ami szétszedte a zárát.

Ahogy próbáltam kinyitni, beletört a díszes kulcs. Megmaradt az egész hossza, csak a fogrész tört le. Valamilyen módon megoldható, hogy meg lehessen csináltatni? Kulcsmásolóban tudnak rá újat hegeszteni?

nov. 11. 11:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen, vagyis nem belevaló kulccsal tönkre lehet tenni egy zárat.
nov. 11. 12:28
 2/4 anonim ***** válasza:
F....rt piszkálja másdolgát az ember?
nov. 11. 16:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Én még nem láttam olyan kulcsmásolót, aki hegesztett/forrasztott volna kulcsot. Ha valami egyszerű, akkor ad kész kulcsot, ha bonyolultabb, akkor meg másol egyet, nyers kulcsra.

Ha vaskulcs, akkor ügyes hegesztő rézzel meg tudja forrasztani, ha spiáter vagy hasonló, akkor nem fogja senki megjavítani.

Egy fotót azért mutathatsz róla, hátha valakinek lesz ötlete.

nov. 12. 06:57
 4/4 anonim ***** válasza:

Bútorokhoz ha jól emlékszem nem sok féle bútorkulcs van. Lehet vásárolni is. Amelyik zárba viszont beletört, azt a zárat egy öreg bútorasztalos szakival ki kell cseréltetni. Csak a zárat, a kulcs-címet nem.

[link]

nov. 15. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!