Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Penészes fallal mit tudok...

Penészes fallal mit tudok kezdeni?

Figyelt kérdés

Van egy sarok ami nagyon hajlamos a penészesedésre, és már kb mindent kipróbáltam, gyakran le is szoktam mosni de mindig visszajön. A kérdés, hogy mivel tudom ezt eltakarni? Mert a mosástól és egyéb próbálkozásoktól már nem túl szép ott a fal és mivel beállítani nem tudok oda semmit mert vagy nem elég magas vagy nem fér el az íróasztaltól ezért nem tudom, hogy mivel tudnám elrejteni. Ötletek?

(Később le szeretném újra festeni de jelenleg ez még nem megoldható, de addig sem szeretném így hagyni)

nov. 9. 18:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Pont az árt ha eltakarod mert akkor ott még könnyebben lecsapódik a nedvesség.

A penésznek a vizes környezet kell. Azt kell megoldanod, hogy ne legyen vizes. A sarkokban akkor tud kialakulni ha ott hideg a fal és a levegőből ott csapódik ki a pára. Sajnos nálunk is van több ilyen sarok.

Hipós, Domestos-os vízzel töröld át, de kevés víz-sok hipó arányában, ne áztasd a falat csak töröld le vele! Az kicsit színteleníti is.

Milyen színű a falad?

Amúgy ha el akarod takarni akkor valami könnyen szellőző dologgal tedd csak meg pl. valami könnyű textillel, mint falvédővel vagy egy ráccsal, ami takar, de nem zár.

Alsó vagy felső sarok?

nov. 9. 18:55
 2/8 anonim ***** válasza:
48%

A Savo egy pillanat alatt lehozza, letörlöd aztán papírtörlővel. Ezt rendszeresen ismételheted.

A szellőzését pedig ne akadályozd.

nov. 9. 19:25
 3/8 anonim ***** válasza:
81%

#2 A Szavo - nálunk ez a neve - pontosan ugyanaz mint a Domestos, csak sokkal drágább mert spriccelős flakonban van. felesleges pénzt költened rá, nincs különbség.

Szavo:

"Veszélyes alkotórészek : nátrium-hipoklorit oldat 95% aktív klór

Nátrium-hidroxid"

[link]

Domestos:

"Veszélyes alkotórészek : nátrium-hipoklorit oldat 95% aktív klór

COCAMINE OXIDE

Nátrium-hidroxid"

[link]

Ha megnézed az adatlapjaikat akkor láthatod, hogy max. 5% a hipó és max. 1% a nátrium-hidroxid bennük, a többi csak víz. A Domestos annyival jobb, hogy van benne illatanyag és valami sűrítő anyag ami miatt nem cseppen olyan könnyen.

Én is kipróbáltam a Szavo-t mielőtt megnéztem volna mi van benne. Szimplán kifizeted minden alkalommal a pénzt a flakon miatt, miközben egy szivacsra ha Domestost teszel akkor pontosan ugyanazt a hatást fogod elérni.

nov. 9. 19:35
 4/8 anonim ***** válasza:
Nátrium hypoclorid.
nov. 9. 19:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha nem szeretnél rendszeresen penész elleni löttyökkel pepecselni, vagy nem bírod a vegyszerszagot, akkor páramentesítő gép.
nov. 9. 20:11
 6/8 anonim ***** válasza:
62%
5. Nekünk van gép, de még mellette is keletkezik télen, így kell helyileg is kezelni.
nov. 9. 20:24
 7/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ! Van párátlanító gép, és emellett szoktam még a domestosos vizes megoldást használni de még emellett sem tűnik el sajnos. Nem akarom beborítani pont ugye a szellőzés miatt csak pl függöny nem ér el addig hogy kicsit is takarja. Egyébként világos zöldes színű a fal, és az egész sarokban az élen, de inkább felül
nov. 9. 20:43
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell szüntetni a hőhidat, ami okozza. Addig meg páramentesítő gép, szellőztetés.
nov. 9. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!