Régi dupla fatokos ablaknál milyen szigeteléses ötletek vannak?
Én csak gumitömítéseket ragasztottam föl, a külső és belső ablakra is körben, azóta annyira nem huzatosak az ablakok.
Az üvegeknek a kittezését érdemes még rendbe szedni.
Az utcában az egyik lakó körbe kinyomta purhabbal a két ablak között 😂
Energetikailag kifogástalan ☝️
"utcában az egyik lakó körbe kinyomta purhabbal a két ablak között 😂
Energetikailag kifogástalan"
Ha jól értem, akkor az viszont már nem ablak, nem használható, ha kifújta Pur habbal a 2 ablak között.🤣🤣🤣
Azért ha nem szörnyű a helyzet, akkor nem feltétlenül jó ötlet a gumiszigetelés. Vagy legalábbis nem minden ablakszárnyon. Nagyon meg tudja dobni a helyiség páratartalmát, aztán penészedni fog minden fal. Ha a lakásban van bármi olyan fűtő- vagy vízmelegítő eszköz, ami a lakásból veszi a levegőt, és a szabadba továbbítja a füstöt, akkor kimondottan veszélyes is lehet a légbeáramlás megszűnése. (Ezért szokott meghalni olyan sok ember, mikor a rossz faablakot műanyagra cserélik.)
Ezt a körülmények alapján lehet eldönteni, hogy kell-e gumi.
Egy asztalos ismerősöm a faablak egyik szárnyába tett második üveget. Falcolta a fát arról az oldalról, ahol nem volt gittelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!