Mitől lett narancssárga a gázláng a főzőlapon?
Figyelt kérdés
Tegnap is főztem, kék volt.
Most reggel bekapcsoltuk, és teljesen narancssárga a láng. Mitől lehet?
A gáz minősége a gond, vagy a főzőlap hibája lehet?
okt. 6. 07:48
2/9 anonim válasza:
Lehet nátrium tartalmú vegyülettől, vagy koszos a rózsa, fúvóka, stb, ès rossz a gáz levegő arány.
4/9 A kérdező kommentje:
És tegnap még nem volt koszos? :)
Csak azért fura, mert tegnap is több lángon főztem, kék volt.
Most reggel a nagy lángon, de direkt bekapcsoltam másikat is. És az is full narancssárga.
okt. 6. 08:34
5/9 anonim válasza:
Ha főzöl, és kifolyik rá vmi, akkor koszos lesz. Nekem minden főzes után van pár csepp vmi a gáztűzhelyen. Naponta, 2 naponta le kell törölnöm.Ha pont az égőfejedre csöppent rá, akkor koszos lett. A tűzhely ilsen. Ha használod, koszolódik.
6/9 anonim válasza:
Ha kormolja az edény alját, akkor kevés az oxigén az előkevert kék lánghoz. Ha nem kormolja, akkor a nátrium lángfestése nevű jelenséget látod.
7/9 A kérdező kommentje:
Semmit nem csináltam vele, és visszaváltott kékre. Szóval nem nálunk volt a hiba.
okt. 8. 09:06
8/9 anonim válasza:
Ha sózol a láng környéken, vagy a sütemény sütés közben a lisztet hinted a konyhában a nyújtótáblára, akkor a levegőben szálló porok a kék gázlángot megfestik. Kémiából úgy tanultad, hogy lángfestés. Valamit poroltál, és a konyhában szálló (só vagy liszt, stb.) pora festette meg a gázlángot.
9/9 anonim válasza:
Több volt a levegő a gázban, reggel valószínűleg már fűtöttek sok helyen.
Szombat, vasárnap délelőtt is sárga a láng, aztán estére elmúlik, mire megfőnek az ebédek, meg kisülnek a sütik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!