Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szükséges e keverőszelep?

Szükséges e keverőszelep?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Adott egy épülő vegyestüzelésű pufferes zárt fűtésrendszer, radiátorokkal. Hogy lenne érdemes keverőszelep nélkül kiküldeni mindig a puffer tetején lévő akár 80 fokos vizet vagy beépíteni egy Esbe keverő szelepet és mondjuk 60 ra állítva használni? Kérlek irjatok pro kontra véleményt.

szept. 27. 11:08
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
0%
Az időjárás követő szabályzás nem vegyeskazánhoz lett kitalálva, hanem automata rendszerekehez. Azzal nem vagy kisegítve, küld egy üzit, hogy gyújtsál be.
szept. 27. 16:20
 12/34 anonim ***** válasza:
De pufferes rendszerről van szó 11-es.
szept. 27. 16:28
 13/34 anonim ***** válasza:
De a puffer nem magától fűt fel!
szept. 27. 16:38
 14/34 anonim ***** válasza:

13# de a pufferbe rohadtsok forróvíz van, ami sokáig elèg. Ahhoz kell a szabályzás. A puffer felfűtèse más tèma.

Mondjuk vèkonycsöves fűtèshez nem sok èrtelme van. Egy nagyobb tehetetlensègű mondjuk padlófűtès, smi sokára reagál, ott előnyt jelent.

szept. 27. 16:50
 15/34 anonim ***** válasza:
49%

Nem tudom mit értesz komplet fütésvezérlés alatt. Természetesen kellen pl termosztatikus radiátor szelepek a helységenkénti szabályzáshóz. A kazánházban lévő dolgokat tudja vezérelni, ha mélyebben érdekel ott a magyar nyelvő leírás. A kérdezőnek talán a Programm 832 felel meg de ez csak joslás pontos adatok nélkül.

[link]

Az hogy mi olcsó vagy drága az relativ, ha tudsz olcsobbat hasonló minőségben akkor oszd meg velünk. Engem is érdekel.

11 Fogalmad sincs mit jelent az hogy időjárás követő szabályzás, a belinkelt minimalista cikket egy szaklapból lusta vagy meg nyitni, és teljes magabiztonsággal állitasz hülyeséget..........

szept. 27. 16:53
 16/34 anonim ***** válasza:
Nekem euroster 813 van a kazánra, és a puffertartályhoz. Meg van belső csőkigyós bojlerem is, amit egy euroster 11z típusú egység vezérel a fűtés kört is bele értve. (Amúgy mindegyik sima szivattyú vezérlő) A 813-as 38000ft, a 11z 35000ft (ami a kérdezőnek ugye nem kell). Hogy melyik a jobb, a 813 vagy amit te ajánlottál, nem tudom.
szept. 27. 17:22
 17/34 anonim ***** válasza:
16 Egyikse tudja az időjárás követő szabályzást, nem tudjék a raditór kört szabályozni. Naggyából semmi közük a kérdéshez.
szept. 27. 17:57
 18/34 anonim ***** válasza:
Értem. Okés
szept. 27. 18:15
 19/34 anonim ***** válasza:

Puffer kimenetén jó ha van keverőszelep, viszont a bemenetén nélkülözhetetlen. Ha kihagyod, akkor hideg puffernél csorogni fog a kátrány a kazánból.

Nevében is benne van, kazán védőkör. Általában 55-60 fokos ESBE szelep van bekötve egy külön szivattyűval és füsttermosztáttal.

A kazánnal minél előbb 60 fok fölé kell melegednie, különben tavaszra dobhatod ki.

szept. 27. 18:21
 20/34 anonim ***** válasza:
31%
17# mièrt is? Talán nèzz vissza te, mi a kèrdès!
szept. 27. 21:07
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!