Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyi a napi gázfogyasztásotok?

Mennyi a napi gázfogyasztásotok?

Figyelt kérdés
Hány m2-t fűtesz, milyen fűtéssel, mennyi megy el naponta mostanában? És egész évben?
2010. nov. 3. 13:39
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

5 cm-es nikecell oldalt és felül a szigetelés, a nappalink galériás, ott nem tudom mennyi gyapot van, talán 10-15 cm. Hőszigeteltek az ablakok, de rengeteg üvegfelületünk van. Talán itt is van hiba. :S

De azt hiszem a 10 cm-es külső szigetelés és a 30 cm üveggyapot elég kivételes esetnek számít.

2010. nov. 4. 12:43
 12/19 anonim ***** válasza:

08.19-nek !

Igen....tudom,csak itt használatos a "magánház" kifejezés.

..vagy másra gondolsz?

2010. nov. 4. 21:28
 13/19 anonim ***** válasza:
Arra gondoltam. Mikor Szegeden jártam, nagyon furcsa volt ez a szó. De aztán megszoktam, hogy ott így mondják. :)
2010. nov. 5. 07:49
 14/19 anonim ***** válasza:

11-04 08:19 vagyok.

Megtörtént a gázkazáncsere, ezért most gyakran figyelem az órát.

A régi kazánnal 1100m3 fogyott el múlt hétig, január eleje óta.

Az új kazánnal kapcsolatban tudok napi adatot is mondani, kb. 20-25m3 naponta. (Szerintem sok.) Igaz, mostanában elég hideg van és ebben benne van a melegvízkészítés és a főzés is.

2010. dec. 5. 18:29
 15/19 anonim válasza:

Nahát!

Nekünk 100 nm 40 éves rossz hőszigetelésű házunk van 10 éves hagyományos gázkazánnal, napi 25 köbm elmenne 22 celsius mellett, ezért rakattunk 3 cserépkályhát, amik ontják a meleget (de kezelni kell a fát, és mindennap fűteni). Nem akartunk hetvenezres gázszámlát, így havi 30 ezerből kijövünk a téli hónapokban.

2010. dec. 5. 23:53
 16/19 anonim ***** válasza:
és mennyi volt a cserépkályhák beruházási költsége?
2010. dec. 6. 11:38
 17/19 A kérdező kommentje:

Szigetelés nélküli házon nem biztos, hogy annyira sok az a napi 20-25 m3. Kifizetni biztos rengeteg. :S

Nálunk most 8-10 megy el egy nap, szüleimnél 15, de náluk is van szigetelés. (Mindketten erről használjuk a melegvizet is.)

2010. dec. 6. 14:20
 18/19 anonim ***** válasza:

Igen, de úgy értem, hogy a régihez képest sok. Nekem legalábbis meglepő, hogy a régi '86-os kazán ezek szerint takarékosabb volt, mint egy új modern márkás kazán. Ugyan azok a körülmények: fűtés rendszer, szigetelés hiánya, régi ablakok, stb. Máson nem változtattunk. (Egyelőre.)

Ennek pont az ellenkezőjére számítottunk.

2010. dec. 6. 16:00
 19/19 anonim válasza:

Cserépkályha: mi használtan vettük (valahol fel volt állítva, odament a mester, lebontotta, nálunk összerakta). A nagyobb 105 ezer volt, a kisebb 98 ezer samottéglával és munkadíjjal 5 éve, feketén, kedvező tarifával.

Ha új csempéből rakatod neves mesterrel, 600 ezer mindenestül egy kályha. Nem írtam el.

2010. dec. 6. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!