Ózongenerátornak meddig kell mennie?
25m³ kis konyha
Ózontermelés: 10 gramm / óra
Áthaladó levegő mennyisége: Max. 100 CFM (2,8 m³/perc)
Okoskonnektorral tudom időzíteni.
Hát ez így nagyon rövid időnek tűnik... aaa, akkor felvázolom a teljes dolgot,lehet ez sokat változtat. Leégett a kaja, egész nap ment a kormozás. itt van befüstölt függöny, a fémek, tányérok, bútorok, minden füstös lett, egy gét múlva is még ömlik a füstszag mindenből.
Ilyen 2-3 órát ír a legtöbb oldal. Én azt gondolnám, hogy mivel durván beitta a füstöt minden, akkor menjen egész munkanap, olyan 7 órán keresztül, aztán 1,5-2 órája van az ózonnak visszalakulnia, utána fél óra ventilátoros szellőztetés.
Szóval ez lett volna a tervem, ha nem kérdezek rá, és hűbelebalázsként nekirontok. De akkor ez nagyon rossz irány?
7 órát nagyon soknak tartom. Ott már félő, hogy kárt tesz dolgokban. A műanyagok/gumik egy része nem szereti az ózont.
Nem bonyolítanám túl. Rakd be egy órára. Ha nem elég, akkor majd megismétled.
"aztán 1,5-2 órája van az ózonnak visszalakulnia, utána fél óra ventilátoros szellőztetés"
A nagy része valóban lebomlik. Viszont ne lepődj majd meg, de napokkal később is lehet érezni az ózon szagát.
25 m³ a konyha légtere, ez meg 2,8 m³-t szállít percenként. 25/2,8= 9 perc
Ezt én is kevésnek tartanám, így szintén fél-egy órára tenném be, de azért túl nagy csodát szerintem ilyen helyzetben nem lehet tőle várni. Inkább ismételd meg 2-3 napig 1-1 órákkal, minthogy egyszer nyomasd egész nap.
Nahh, amúgy nagyon jó lett.
Nagyrészt kiszedte a koromszagot. Tehát ilyen szint volt, hogy a tálak evőeszközök, nem lehetett enni belőle. Semmi nem maradt belőle.
Van pár hotspot még. Egyik szekrény nyitva lehetett a főzőcskekor, mert nagyon bennragadt, meg a mosogatóban van még szag, mert próbáltam eltakarítani még az elején az edényt.
Még egy szakaszt küldök majd rá, akkor berakom az edényt is, hátha menthető.
Függönyöket végül nem raktam vissza, lehet inkább csak kidobom a francba (nem is értem miért nem szedtük le már első nap... albi.. hülye, aki konyhába függönyt rak. Szerintem már több kiló zsír van benne)
7: sikerült teljesen eltűntetni a korom szagot?
Vettél ózongenerátort vagy béreltél?
Update:
Kellett pár hónap, amíg eltűnt minden koromszag. Egyes helyekre nagyon beragadt, pl szekrény belsejébe, pedig minden ózonozás során nyitva volt az is.
Rokontól tudtam kölcsönkérni. Azóta is nálam van, mert mindig elfelejtem elvinni, már krvára útban van nekem is pedig 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!