Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyibe jönne bele egy...

Mennyibe jönne bele egy háztetőcsere?

Figyelt kérdés
Ti mennyit adtatok ki a tető felújításáért? Ja és milyen anyagból?
2010. nov. 3. 06:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem - szerintem - viszonylag olcsó volt, 190 nm, parasztház, kétfalcos cseréppel. Az összes léc cserélve lett + 4 db szarufa + alá lett fóliázva, két kémény újra rakva, elöl-hátul szegve-bádogozva, (a cserepeket nem kellett cserélni, csak párat pótolni) = kb. 700 ezer forint.
2010. nov. 3. 06:56
 2/12 A kérdező kommentje:
Vannak, akik nem cserepet tesznek a tetőre, hanem ilyen pléh féleséget. A jobbak már olyan festékkel vannak bevonva, mint az autók. Kíváncsi lennék, hogy erről mi a véleményetek, vagyis a pléh tatőről.
2010. nov. 3. 07:07
 3/12 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, a cserepeslemezre gondolsz. Igen, kezd elterjedni, új házra lehet, hogy én is ilyet tennék pl. [link] Ennek cirka 2.000 Ft/nm az ára és még a kiegészítő elemek, a szerelés díja.
2010. nov. 3. 07:16
 4/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a teto formajatol is fugg! Nekem hullampalat tettek fel, es a kupra tettek lemezt, mivel az elozo tetot eppen a vihar verte szet, es a kupokat.

Ez aranylag eleg olcso megoldas volt, a szine szurke lett, mivel nem kaptunk akkor mas szint, de ezt lehet festeni. Akkor hirtelen ez volt a legolcsobb megoldas!

2010. nov. 3. 07:21
 5/12 anonim ***** válasza:

Ez is sok mindentől függ. Kb millió körüli összeg egy átlagos 100nm-es ház esetén.

A cserepeslemez jó, de nem olcsóbb, mint a sima cserép. Előnye inkább a kis súlya. Viszont ha alatta tetőtérbeépítéses lakótér van, jól alá kell szigetelni. Hangszigetelni is, mert szimplán ha esik az eső, netán jégeső van, úgy zörög, hogy megőrülsz alatta.

2010. nov. 3. 07:39
 6/12 A kérdező kommentje:
Olvastam még valamit és néhol már láttam is ilyet a tetőn. Szóval olyan lemezek, hogy az alja szurokkal van bevonva, a felső része pedig olyan szemcsés. Ez nem pléh, nem is cserép, ez valami más. Erről mi a véleményetek, ha értitek, hogy mire gondolok.
2010. nov. 3. 09:05
 7/12 anonim ***** válasza:
Az meg a zsindely lesz: [link]
2010. nov. 3. 09:32
 8/12 A kérdező kommentje:
Na és erről a zsindelyről mi a vélemény?
2010. nov. 3. 09:35
 9/12 anonim ***** válasza:
Sajnos nincs sok információm róla, kb. 20 év garanciát vállalnak a tetőre. Anyagilag talán ez a(z egyik) legolcsóbb technológia. Általában nyáron szokták csinálni, mert ugye akkor lesz igazán kész és vízzáró, mikor a napmeleg hatására egybeolvad a bitumen a kockák között (ha jól tudom).
2010. nov. 3. 09:43
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem, nem zsindelyre gondolt, hanem a bitumenes hullámlemezre (de lehet, hogy tévedek) [link]
2010. nov. 3. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!