Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért tűntek el a kávétartály...

Miért tűntek el a kávétartály nélküli kotyogós kávéfőzők?

Figyelt kérdés
Tehát amik mellé kellett tenni egy kávékiöntőt, abba folyt a kávé. Van ugyan néhány hasonló, amiknél felül a tálcára tett csészé(k)be folyik, de nem ezek érdekelnek. Nem akarok venni, csak eszembe jutott.

szept. 5. 09:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Sokkal egyszerűbbek az újabbak, pl a szarvasi kávéfőzők. A darálós verziók, a kapszulásak, stb.

A kotyogóshoz a tűzhelre kell rakni, melegíteni ,több ideig tart, több vele a macera, többet kell mosogatni, stb.

Retro cucc, de amúg ha kell, lehet még kapni. Tehát nem eltűntek, csak nincs rá már kereslet.

Ahogy az ételt se a barlangban sütöd meg tábortüzön hanem a sütőben.

szept. 5. 10:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Normál kotyogósból tonnányi van a piacon még tízezrekért is... Valószínűleg van rá kereslet. A Szarvasi és (jobb) társai teljesen más kategória.
szept. 5. 11:09
 3/7 anonim ***** válasza:

Kevèsbè foltak praktikusak, meg passz ki gyártotta azokat anno. Megszűnt a gyártas, az újabb praktikusabb volt.

A Bialetta nak van hasonló, 2 csèsze megy a tetejère, meg ahol külön kerámia felsőrèsz van, azok elèrhetőek.

szept. 5. 11:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Erre gondolsz? Ez az elektromos fajta, de volt olyan is, amit gázra, villanylapra lehetett tenni. Nekem még megvan a 6 személyesem. Fene tudja, miért őrizgetem.

Talán azért állt le a gyártása, mert nem volt már igazán igény rá. A ma is használt kotyogósok egyszerűbbek. Ezért használják még sokan.

[link]

szept. 5. 15:36
 5/7 A kérdező kommentje:
#4 Igen, ilyenre gondoltam.
szept. 5. 15:46
 6/7 anonim válasza:
Azért, mert ahogy írták mások is, nem volt rá kereslet, ilyen a piac. Ez amúgy is egy zsákutca volt, a kialakítása miatt nem lehet vele jó kávét főzni, ahogy a Szarvasival sem. Annyi a különbség, hogy a Szarvasira még most is van némi igyény, erre meg már nem volt. És el tudom képzelni, hogy a modern érintésvédelmi előírásoknak se felel meg.
okt. 15. 13:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
okt. 15. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!