Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ajtó az ajtó előtt,milyen...

Ajtó az ajtó előtt,milyen célt szolgál?

Figyelt kérdés

50-es években épült tégla társasházban élek.

A társasházban sok lakásnál megmaradt az(azoknál a lakásoknál amelyeket még nem újítottak fel)hogy két ajtó vezetett be a lakásba.

Van egy robosztus nagy fa ajtó ami a lépcsőházba kifelé nyílik,ha azt kinyitják mögötte van egy másik fa ajtó ami a lakásba befelé nyílik,ha az is nyitva van csak akkor jutsz be a lakásba.

Mi szükség volt annak idején ennyire túl bonyolítani?

szept. 1. 09:13
 1/4 anonim ***** válasza:
93%

Hőszigetelés!

Ezek a régi ajtók nem szigetelnek jól, ezért van belőlük kettő. Így a két ajtó közt lévő levegő a hőszigetelés.

szept. 1. 09:21
 2/4 A kérdező kommentje:

Mert amikor én megvette a lakásomat pár éve,az előző tulaj egyszer már valamikor felújította a lakást,mert már csak 1 fa ajtó vezetett be.

Én viszont az összes nyílázárót kicseréltettem műanyagra.

Műanyag ablakok,műanyag bejárati ajtóra.

szept. 1. 09:24
 3/4 anonim ***** válasza:
85%
Itthon is így van, igaz nem társasház, hanem kádár-kocka. Az ajtók vetemedtek összevissza, emlékszem gyerekkoromból, hogy ha elé álltam télen akkor fázott a lábam, mert alul jött be a hideg. Aztán lett mögé téve még egy ajtó, úgy már jobb volt. Szóval tképpen hőszigetelési célból. Legalábbis nálunk így volt, lehet, hogy máshol más célból csináltak ilyet.
szept. 1. 09:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem modern nyílászáróim vannak - fából. De nekem is van köpönyeg ajtóm a külvilágra nyíló ajtók előtt. Nyilván hőszigeteltek a kültéri ajtók, de a köpönyegajtó sokat véd.
szept. 2. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!