Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Valaki vezetett be mostanában...

Valaki vezetett be mostanában gázt? Mennyibe került?

Figyelt kérdés

Ti intéztétek a papírokat vagy gáz szerelő?

Most vettünk házat (70nm) és vegyes tüzelésű kazán van. Szeretnénk úgy megoldani, hogy gáz és a kazánt is lehessen használni. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?

2010. nov. 2. 15:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdelekne, de mi konvektort szeretnénk.
2010. nov. 2. 16:14
 2/7 anonim ***** válasza:

Csak hasonló esetünk van most. Van vegyes tüzelésű és gázkazán is, de a vegyes nem volt bekötve, plusz még néhány gázcsövet is át kellett kötni. Anyagköltséggel együtt 60.000 volt a szerelés, szerződéses szerelővel. 0-ról bekötni a gázt biztosan van pár százezer.

Kell egy kazán, csövek, kémény(vagy parapet), rengeteg munkadíj a vésések, szerelések miatt.

2010. nov. 2. 16:29
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Turbós kazánt szeretnénk így nem kel se kémény se parapet. Magát a hálózatot ugye már nem kell kiépíteni mert a régi radiátorokat szeretnénk használni, nem tudom most, hogy változott a szabály mert kb. 3 méterre van a garázs és a csonk közt és a garázsból szeretnénk ha fel lehetne a gázt vezetni a házba nem kívülről így kb. 7m. Gázcső kéne. Esetleg így valaki tudna segíteni? Jön hozzánk valamikor gáz szerelő (mikor a párom szabadnapos lesz) és szeretnénk kicsit tájékozódni, hogy ne verjenek át minket……

Jah a crkót nem számolom mert jóval bolti ár alatt tudunk venni:)

2010. nov. 2. 16:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Több helyről kérj ár ajánlatot,nekünk az első 980-at mondott és mégis volt aki 500ért komplett megcsinálta az egészet.De ez egy teljes bevezetés volt...
2010. nov. 2. 16:59
 5/7 anonim ***** válasza:
600ezer volt bekötni, de fűtésrendszer nélkül, vízmelegítő nélkül, minden nélkül, csak az hogy itt van.
2010. nov. 2. 17:09
 6/7 anonim ***** válasza:

A gázbekötést nem tudom. Nálunk kombi kazán lesz beszerelve a jövő héten.

Szintén turbós lenne, oldalfali kivezetéssel. Engedély nélkül lesz a kivitelezés, mert úgy tudom, hogy habár minden jelenleg érvényes szabálynak megfelelne a kivezetés, pár éve valamiért nem engedélyezik, csak a kéménybe történő kivezetést. Legalábbis nekem ezt mondták.

Kb. 400e-ből úgy néz ki, hogy nem lehetetlen kihozni. Nem kondenzációs, csak egy sima gázkazán, a munkadíj pedig számla nélkül menne.

Ha hivatalosan kéménybe kellene kötni, a bélelés miatt jóval drágább enne + a ház túlsó oldalára át kellene vinni a hideg-meleg vízcsöveket. Ez sem lenne ingyen. Arról nem is beszélve, hogy irtó előnytelen helyen lenne a kazán, ha a kémény közelében kellene elhelyezni.

Vegyes tüzelésű kazán nálunk is van. A gázkazán egy hőcserélővel lesz leválasztva a nyitott fűtési körről, amibe a vegyes kazán is kötve van. Mivel a gázkazánnak feltétlenül zárt, a vegyesnek nyitott rendszer kell.

2010. nov. 2. 18:39
 7/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Ma volt a gáz szerelő. Úgy néz ki 350-400 ezerből kijön az egész. (cirkóval együtt). Tehát ha azt ugye nem számolom akkor 250-300 de még vasárnap jön a tervező körbe nézni és konkrét összeget Ő tud mondani....

Reméljük még idén sikerül......

2010. nov. 3. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!