Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hutoszekreny (also) fagyasztor...

Hutoszekreny (also) fagyasztoresze meddig mukodokepes miutan megadta magat.a huto?

Figyelt kérdés
Azt mondtak, hogy elment a gaz. A fagyasztoresz hogy mukodik es foleg meddig igy? Elore is koszonom.

aug. 16. 21:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Még pár óráig tartja a hideget - maximum 24 óra - , utána leolvad. Ugyanis egy rendszerröl megy.
aug. 16. 22:17
 2/11 A kérdező kommentje:
De a fagAlyaszto mukodik meg most is, a hutoreszben 15 fok korul van.
aug. 16. 23:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ezt a kérdést pár nappal ezelőtt akár én is kiírhattam volna!

1. Nem biztos, hogy elment a gáz, ui. ugyanilyen tüneteknél nálunk a hőfokszabályzót cserélték ki. De a telefonban, látatlanban nálunk is először a hűtőgáz szivárgására tippelt a szaki.

2. A szaki elmondta, hogy ezek a kombinált hűtők úgy vanak megcsinálva, hogy először a fagyasztóba áramlik a hűtőgáz, onnan a rendes hűtő felé. Tehát a rendes hűtőt csak akkor hűti, amikor a fagyasztóban már produkálja az ott beállított hőmérsékletet. Ebből következően, ha a hűtőgáz szivárog, akkor először a rendes hűtőben gyengül el a hűtés, és csak később a fagyasztóban. Hogy ez mennyire gyors folyamat, azt nem lehet tudni, mert nem tudjuk, mennyire gyors a gázvesztés. Mindenesetre ezek a folyamatok nem napok, inkább hetek-hónapok alatt játszódnak le. Az elején még lehet variálni azzal, hogy maximális hidegre állítod a szabályzót, hogy a lehető legjobban megközelítse a rendes hűtő az üzemi hőmérsékletet.

Egyébként nem kell emiatt kidobni a hűtőt, mert lehet újratölteni bele a gázt (és nyilván a lyukat is befoltozzák, vagy a hűtőcsöveket kicserélik).

Neked is Whirlpool hűtőd van?

aug. 17. 01:07
 4/11 Mad Max2 ***** válasza:

Vannak két kompresszoros kombinált hűtők, ahol a hütőteret és a fagyasztót két külön kompresszor és hűtőkör müködteti(ezek drága gépeknél alkalmazott megoldások)

Ha a te hütőd is ilyen akkor igen, attól hogy a az egyik hűtőkör üzemképtelen lett méga másik müködik

Amugy... Ha megsérül a hűtőkör és elszökik a hűtőközeg akkor ennek javítása annyiba kerül mint hogy senki nem szokta ezt megrendelni, kifizetni, megcsináltatni

Általában többe kerül mint amennyit az adott hűtő ér.

aug. 17. 06:26
 5/11 anonim ***** válasza:
Egy éjszaka.
aug. 17. 08:19
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha két kompresszoros akkor mintha mi sem történt volna, működik tovább.

Ha csak egy rendszer van benne, akkor mostanra leolvadt.

aug. 17. 12:09
 7/11 A kérdező kommentje:

Ez 10 eves Siemens huto, valoszinuleg jo dragan kijonne a szerelo, az eves fogyasztast nezve azt gondolom megerett a cserere sajnos.

Ha hofokszabalyzo problema lenne, akkor az milyen koltseg lenne?

aug. 17. 21:24
 8/11 Mad Max2 ***** válasza:

ha csaka termosztát döglött be akkor is szerintem 40-50 ezret elkérne a szerelő

10 éves hűtőt ma sajnos nem igen éri meg javítgatni

120 ezerért adnak egy újat

aug. 17. 21:27
 9/11 anonim ***** válasza:

#3 vagyok.

Nekünk 28e Ft volt. A szaki utalt rá, hogy a Whirlpool hűtőknek drágák az alkatrészei, úgyhogy lehet, hogy más típusoknak olcsóbb.

aug. 17. 21:27
 10/11 anonim ***** válasza:

Ismét #3 vagyok.

Mivel mi is agyaltunk, nem kéne-e inkább újat venni, körülnéztem. Nos, amit jó szívvel megvettem volna, az egy hasonló méretű LG, és az 200e Ft volt. Voltak 150-180e Ft körül is olyanok, amik hasonlók voltak ehhez. De 120e Ft-ért nem.

aug. 17. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!