Hutoszekreny (also) fagyasztoresze meddig mukodokepes miutan megadta magat.a huto?
Kérdező, ezt a kérdést pár nappal ezelőtt akár én is kiírhattam volna!
1. Nem biztos, hogy elment a gáz, ui. ugyanilyen tüneteknél nálunk a hőfokszabályzót cserélték ki. De a telefonban, látatlanban nálunk is először a hűtőgáz szivárgására tippelt a szaki.
2. A szaki elmondta, hogy ezek a kombinált hűtők úgy vanak megcsinálva, hogy először a fagyasztóba áramlik a hűtőgáz, onnan a rendes hűtő felé. Tehát a rendes hűtőt csak akkor hűti, amikor a fagyasztóban már produkálja az ott beállított hőmérsékletet. Ebből következően, ha a hűtőgáz szivárog, akkor először a rendes hűtőben gyengül el a hűtés, és csak később a fagyasztóban. Hogy ez mennyire gyors folyamat, azt nem lehet tudni, mert nem tudjuk, mennyire gyors a gázvesztés. Mindenesetre ezek a folyamatok nem napok, inkább hetek-hónapok alatt játszódnak le. Az elején még lehet variálni azzal, hogy maximális hidegre állítod a szabályzót, hogy a lehető legjobban megközelítse a rendes hűtő az üzemi hőmérsékletet.
Egyébként nem kell emiatt kidobni a hűtőt, mert lehet újratölteni bele a gázt (és nyilván a lyukat is befoltozzák, vagy a hűtőcsöveket kicserélik).
Neked is Whirlpool hűtőd van?
Vannak két kompresszoros kombinált hűtők, ahol a hütőteret és a fagyasztót két külön kompresszor és hűtőkör müködteti(ezek drága gépeknél alkalmazott megoldások)
Ha a te hütőd is ilyen akkor igen, attól hogy a az egyik hűtőkör üzemképtelen lett méga másik müködik
Amugy... Ha megsérül a hűtőkör és elszökik a hűtőközeg akkor ennek javítása annyiba kerül mint hogy senki nem szokta ezt megrendelni, kifizetni, megcsináltatni
Általában többe kerül mint amennyit az adott hűtő ér.
Ha két kompresszoros akkor mintha mi sem történt volna, működik tovább.
Ha csak egy rendszer van benne, akkor mostanra leolvadt.
Ez 10 eves Siemens huto, valoszinuleg jo dragan kijonne a szerelo, az eves fogyasztast nezve azt gondolom megerett a cserere sajnos.
Ha hofokszabalyzo problema lenne, akkor az milyen koltseg lenne?
ha csaka termosztát döglött be akkor is szerintem 40-50 ezret elkérne a szerelő
10 éves hűtőt ma sajnos nem igen éri meg javítgatni
120 ezerért adnak egy újat
#3 vagyok.
Nekünk 28e Ft volt. A szaki utalt rá, hogy a Whirlpool hűtőknek drágák az alkatrészei, úgyhogy lehet, hogy más típusoknak olcsóbb.
Ismét #3 vagyok.
Mivel mi is agyaltunk, nem kéne-e inkább újat venni, körülnéztem. Nos, amit jó szívvel megvettem volna, az egy hasonló méretű LG, és az 200e Ft volt. Voltak 150-180e Ft körül is olyanok, amik hasonlók voltak ehhez. De 120e Ft-ért nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!