Mennyire lehet élni Magyarországon?
Sziasztok, 20-as éveimben járok.. és egyre többet filozofálok arról, hogy külhoni Magyarként (Szlovákia) honosítanám magam Magyarországra és ott kezdeném el / újra az életet még is csak a saját nemzetemhez tartoznék :) . Viszont nàlam ez azzal jár, hogy a Szlovákot elveszítem ami nem is érdekel, de szeretném előtte körbejàrni, hogy milyen is ott az élet.
Napi szinten járok Magyarországra mert fuvarozással foglalkozok, de így komolyabb véleményekkel nem találkoztam.. hàtha itt.
Érdekelne a megélhetés szempontból, oktatás, közegészségügy.. ha mennék (szeretnèk nagyon) akkor Pápa környékén vennék házat egy faluban. Esetleg a tájékrol valami informàció
Köszönöm a válaszokat
Mivel Nyugat-Szlovàkiàban élek, így kizárólag ÉNY Magyarországra mennék a maradó család végett
Abból a szempontból biztosan jobb lenne, hogy nem a másodosztályú selejtként lennék nyilvántartva mint itt.
Kérdező, én győri vagyok.
Pápa nem rossz hely, régebben sok C osztályú ember élt itt, de szerintem már nem annyira, vagy legalábbis nem rossz a közbiztonság.
Oktatás és egészségügy le van rohadva az egész országban, erre készülj. Nálatok kb.15 éve euró van, nálunk meg azóta sem vezették be és ez nem véletlen. Gyakorlatilag alaposan le van vagyunk maradva Szlovákiától. Még az ÉNy régió a legfejlettebb, de a közszolgáltatások országosan rosszak.
Ha vállalkozó vagy, számíts a kiszámíthatatlan és sokszor betarthatatlan jogszabályi változásokra, amik máról holnapra teljesen felforgatják mondjuk az adórendszert vagy valami betarthatatlan adminisztratív jelentési kötelezettséget írnak elő. A jogbiztonság néha akadozik: ha pl. egy Fidesz-közeli vállalkozó szemet vet a vállalkozásodra és meg akarja venni olcsón, akkor el kell adnod neki, különben addig vegzál a hatóság, hogy tönkre megy bele a vállalkozásod. Konkrétan biztonsági cégekről hallottam ilyet. Ha kitalálják, hogy a ti falutokba egy környezetszennyező gyárat építenek, nincs az a tiltakozás vagy jogi eszköz, amivel a település meg tudja akadályozni (ld. akkumulátorgyárak építése).
Ha pont ilyen helyzetekbe nem kerülsz, akkor szépen, csöndesen meg tudsz élni, de a szlovák életszínvonalnál biztosan alacsonyabban.
Nem tudom téged ott magyarként milyen hátrányok érnek, de ha nem jelentősek, én inkább maradnék ott a helyedben.
A jelen politikai helyzetben az se biztos, hogy hosszú távon az EU tagjai maradunk. Ha követed a politikát, látod, hogy teljesen el vagyunk szigetelődve az EU-n belül, kötelezettség-szegési eljárások folynak ellenünk, uniós pénzeket tartanak vissza a korrupció és a jogállamisági problémák miatt. Én nem látok perspektívát ebben az országban, annak ellenére, hogy személy szerint engem nem bántanak és szerényen meg tudunk élni a családunkkal.
4-essel teljesen egyetértek.
Ausztria például sehogyan sem kerülhetne képbe vagy egyáltalán nem vagy nyitott nyugat felé?
Köszönöm az informatív válaszodat, kicsit lehangoló. Úgy nagyjábol tudom mi folyik Magyarországon mert látom / olvasom a dolgokat . Kizárólag magyar adásokat / híreket követek. Szlovákiàval nagyjábol fogalmam sincs mi történik csak arról ami minket is érint.
Kár lenne elmenni Ausztriába, itt Szlovakiába is jól keresek . Valószínűleg Magyarországon is jó fizetést kapnék mint kamionos.. nagyjából
Nem vándorolni akarok “gazdaságosabb” életért hanem visszatérni a “gyökereimhez”, ha csak vissza nem kerül a déli rész MO-hoz , de addig ez lenne a megoldás :D
Már miért lennél itthon másodosztályú selejt ?
Gondolom nem nagyon megy a beilleszkedés szlovák közegben meg a nyelvel is bajok vannak.
Magyarba is csak egy bevándorolt szlovák leszek sokak szemében tehát ilyen szempontból nem lesz különbség.
Miből gondolod, ha egy szóval nem említettem. Megy a Szlovák és az Angol is tökéletesen ezen kívül kis Francia is ,ha erre is kitérnél.
Az itthon szóból arra szociálok , hogy te is itt élsz. Nem vagyunk egyformák. Nem is kell általánosítani. Köszi..
7: Ezzel viszont nagyjából nem értek egyet. Kiugró példa: legtöbben és normális emberek Rúzsa Magdit is elfogadták. Ennyi erővel külföldöt se javasoljunk senkinek.
Végülis megértem, hogy miért szeretné ezt a kérdező. Illetve akármennyire romlanak itt a helyzetek, én pedig nem tervezek innen elmenni. Bár nekem nincs ilyen jó nyelvérzékem és én - helyzetektől eltekintve - szeretem az országot. Amúgy nyugaton tényleg vannak jó városaink.
Csak lebeszélni tudlak.
Nem hiszem, hogy hosszútávon jót tesz a lelkednek a magyar mentalitás.
Én Pl magyarnak születtem és 24 évesen elmenekültem onnan az össznépi undorkodás, meg gyűlölködés miatt.
Ez 2002- ben történt és azóta sokkal rosszabb a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!