Melyik éri meg jobban?
A saját lakásra rámegy az összes félre tett pénzem plusz törleszthetem a hitelt mivel hitel nélkül valószínűsora nem fogok tudni lakást venni és ha bármi történik a lakásban nekem kell intéznem.
Az albérletnél meg ha bármi történik a tulaj intézi és nem én
A félretett pénzed elveszti az értékét ha a fiókban gyűjtöd. Az ingatlan meg tartja az értékét, nem mellesleg önálló lakhatást ad, ezért érdemes venni.
Az albérlet gyakorlatilag egy pillanatnyi szolgáltatást nyújt a jelenben, hónapról-hónapra. Ezzel ellentétben a saját ingatlan egy hosszútávú megoldás. A mai világban az albérlet pusztán átmeneti megoldásként állhatja meg a helyét, mivel az idők változnak hektikusan és kiszámíthatatlanul.
Albérlet, saját pénzből + hitelből lakást venni és kiadni.
A hitelt kifizetik a bérlők.
Még ha 20 vagy 30 évbe is telik a hitelt törleszteni, akkor is a végén lesz egy lakásod, ahol idősebb korodban ingyen lakhatsz. És ahonnan nem fognak kihajítani, ha megbetegszel, és már nem lesz pénzed a bérleti díjra.
Aki kiadja a lakást, az se veszíteni akar rajta, hanem te kifizeted a lakással kapcsolatos összes költséget, plusz még egy összeget, ami a tulajdonos nyeresége. Több ismerősöm is direkt azért vett részletre lakást, hogy kiadja, aztán a bérlő 20 év alatt kifizeti a lakás árát, onnantól a tulajdonos zsebébe megy minden bérleti díj.
Azt szokták még felhozni, hogy a saját lakás egy kötöttség. Erre meg azt lehet mondani, hogy semmi se gátol meg, hogy eladd, és vegyél helyette máshol egy másikat, ahol szintén ingyen lakhatsz a sajátodban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!