Ez valóban igaz?
Feldobott a facebook egy reklámot.
Neves barkácsáruház lánc klímát hirdet.
Ott olvasgattam a kommenteket.
Amit nem értek, hogy mikor mi vettük 2 éve, még azt mondták, hogy én mint Kis Mariska bebattyogok a boltba, nem vehetem meg, mert kell hozzá egy beépítési tanusítvány. Anélkül nem adják ki. Egy szerelő nyilatkozata, hogy ő fogja beüzemelni.
Itt a kommentek közt pedig nem 1et olvastam, hogy magának kötötték be az emberek. Akkor mégis hogy tudták megvenni?
És ami most nem hagy nyugodni. A kommentek közt azt is olvastam, hogy ha kijön a hatóság (mondjuk nem tudom milyen hatóság), kérhetik, hogy mutassak papírt róla, ki üzemelte be. Ennek hiányában büntethetnek.
Mi 2 éve csak egy garancia papírt kaptunk, semmi többet. Mivel nyár elején lejárt a 2 év garanciánk, ki is dobtam.
Most így semmi papír nincs a klímánkról. Ha kijönnének, hogy igazolom, hogy nem én tettem be?
Hatóságnak semmi köze a felrakott klímádhoz. A vásárlás van megkötve. Használtan is megveheted és gányolhatod.
A facebook hirdetés egyébként 100%, hogy nem egy .hu oldalra visz, hanem valami külföldi csaló oldalra ahol rossz esetben ellopják a bankkártya adataidat, közepesen rossz esetben csak nem küldenek semmit, enyhén rossz esetben küldenek egy hősugárzót vagy léghűtőt jó sok pénzért.
1!
de, .hu oldal. Nem akartam nevesíteni, de praktiker.
Nem szeretnék rendelni, mint írtam, 2 éve tetettünk. Csak a kommentek olvasása közben bizonytalanodtam el, hogy ellenőrizhetik a beszerelt klímák származását/beszerelésének személyét?
Ennyire féltél leírni, hogy parktiker? lol :D
Nem, a Prkatiker nem fogha kiszállítani neked a klímát anélkül, hogy ne adna neked egy szerelő nyilatkozatot. Ebben biztos vagyok.
Használtan tudják megvenni az emberek, vagy valami haver kamuból lenyilatkozza nekik, itt gyíkon is volt valaki aki nem hitte el, hogy nem adja ki neki az Obi. Nem adta. Végül ismerős adott neki papírt.
Nem fogja senki ellenőrozni, hogy ki szerelte fel, max akkor ha kigyullad és bűntetőeljárás lesz belőle.
Veszélyes üzem a klíma. Minden évben leég pár ház, mert a 30 bar kinyomja az olajat rá a forró kompresszorra és már ég is az egész hóbelebanc.
Szóval nem a tanusítvány a lényeg hanem a hozzáértés.
4!
De nem ez volt a kérdés.
Hanem az, hogy egy már felszerelt klímát kijöhetnek-e ellenőrizni random, hogy ki rakta fel?
Hogy erről tényleg kellett volna őrizgetnem a papírt, míg a falon a klíma?
(de mint írtam, nálunk tanusítvány sem volt, hanem garancia papír, ami mivel lejárt, kidobtam)
#5 Nem ellenőrzi senki. Mivel sehol nem kell bejelentened, hogy klímát rakatsz fel, azt se tudják hova kellene kimenni ellenőrizni.
Mi pályázati pénzből rakattuk fel és az se érdekel senkit.
Azért van eleve ahhoz kötve, hogy szerelő vegye meg - vagy legyen nyilatkozat - mert ennyit tudnak csak tenni, hogy ezt elvárják. Ha te magadnak begányolod és baj lesz belőle az a te sarad lesz.
Ha MÁSÉRT megy ki ellenőrzés, pl. a társasházban van a szokásos tűzoltósági ellenőrzés és ott látnak valami szabálytalanságot, ott már megnézhetik. Ahogy ha - mint írták - tűz lesz és kiderül, hogy a te klímádtól indult, akkor kérhetik a szakszerű beszerelés igazolását, hogy ne te legyél megnevezve a tűzért felelősnek.
Az biztos, hogy csak úgy nem fog bekopogni hozzád valami hatóság, hogy jöttek ellenőrizni a klímádat. Már a kémények ellenőrzése sem kötelező mindenkinek, hanem rábízzák a tulajdonosokra (családi házaknál), pedig az korábban évente kötelező volt még akkor is ha nem is használtad a kéményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!