Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kikapcsolhatják a gázt?

Kikapcsolhatják a gázt?

Figyelt kérdés
4, 7000ft os csekkel voltam elmaradva.jött az első felszólítás ebből akkor 2 öt befizettem.most jött a második felszólítás már csak 2 csekkről de közben még egyet befizettem és azt írta a papír,hogy 1 ig fizessem be de már csak egy csekkem van de 15 éig nem tudom befizetni.ilyenkor mi van?kikapcsolhatják?
2010. nov. 1. 09:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Egyrészt, ha jól tudom, akkor a mai naptól elindult a kikapcsolási moratórium (ez nem jelenti azt, hogy nem kell rendezned a számláidat, mivel a lejárat után simán kikötik és ha jövő télig nem rendezed, akkor azon a télen fűtés nélkül maradsz, mert Ráad akkor már nem fog vonatkozni). Másrészt 7 ezer forintos tartozás nem olyan nagy. A legjobb, ha holnap bemész az ügyfélszolgálatra és megkérdezed, hogy mi ilyenkor a teendő. Biztosan nem fognak elzavarni, hiszen Te hajlandó vagy kiegyenlíteni a tartozásodat, de 15-e előtt nem tudod.
2010. nov. 1. 09:23
 2/4 A kérdező kommentje:
hát remélem. sajnos elmaradtunk amit nem szoktunk de most így jött össze ahogy volt pénz egyből befizettem.így remélem nem fogják az a baj,hogy mi a gas nál vagyunk és ott nincs ügyfélfogadás.én úgy tudom,hogy nincs már olyan,hogy nem, kapcsolhatják ki a gázt.de lehet,hogy rosszul tudom.de ha mégis ide szolnak legalább nem .?
2010. nov. 1. 09:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, már csak egy db, 7000 ft-os tartozásod van, 21000-et befizettél.

Először is, ha ki akarják kötni a gázt, előtte nem egyetlen fizetési felszólítást küldenek, hanem küldenek konkrét figyelmeztetést, hogy amennyiben x-éig nem fizetsz, kikötik a szolgáltatást. Ezen felül a 3 db csekk befizetésével már fizetési hajlandóságot mutattál, ilyenkor nem rohannak a szerelők, főleg, ha 15-ig befizeted az utolsó csekket is. Szóval nyugodj meg, nem lesz baj, valószínűleg, amikor kiküldték a második felszólítást, még nem könyvelték a számlájukra frissen beérkezett befizetésedet!

2010. nov. 1. 10:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha nem fizeted be 15-ig,akkor rá következő napokban megjelenhetnek, és hiába mutatod be a 3db csekket, ki fogják kapcsolni,mivel nem rendezted az összes tartozásod.
2010. nov. 2. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!