Redőny kérdés,akinek nincs mit használ sötétitesre? Egyáltalán fontos, hogy kívülről is védjen?
Igazából azért érdekel,mert nekünk vagy 20 évig az volt.Viszont cseréljük az ablakokat műanyagra,és lekellett szedni.
Nem biztos hogy vissza tehetjük,bár nincs nagy baja.
Viszont jó lenne valami az ablakra, sötétítő,de ugye az kívülről nem védi az ablakot..
Ezekben az őrült forróságokban, ami mostanában nyáron van, szerintem feltétlenül hasznos a redőny, mert az üvegen kívül tartja a meleget. A sötétítőtől felmelegszik az üveg és ettől a lakás is sokkal jobban.
Szerintem a redőny mindenképpen jobb.
A Jysk-ben vettem olyan függönyt ami jól kizárja a fényt és eléggé sötétít. Nem minden változata jó, mert a fiam szobájába ugyanennek egy világosabb változatát választottuk és az már nem sötétít ugyanilyen mértékben.
Vannak olyan sötétítő függönyök, amiknek a két oldala nem egyforma - a nappaliban ilyen van. Kifelé világos, befelé mintás, sötét. vastag az anyaga és így elég jól sötétít, a kifelé világos része meg valamennyire a hőt is kint tartja.
Valóban nem védi kifelé az ablakot, arra nem jó a függöny csak a redőny vagy a zárható spaletta.
Vastag sötőtítő üggönyt.
Ha van lehetőségetek mindenképpen tegyétek redőnyt! Nagyon sokat véd!
A redőny semmi mással nem helyettesíthető, mindenképp tegyétek vissza. Nincs az a függöny vagy vászon, ami ugyanazt a hatást jelentené.
Ha a redőnyméret nem stimmel, még az is megoldható, hogy a nagyobb redőnyből kisebbet csinálnak, ezzel a technikával sokat lehet spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!