Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lapostetős zárószinten élők!...

Lapostetős zárószinten élők! Mik a tapasztalatotok?

Figyelt kérdés

Lakást keresünk, és találtunk egy lapostetős 4 emeletes házban a 4. emeleten egy gázfűtéses lakást.Betonfödém van.

Az lenne a kérdésem, hogy milyen tapasztalatok vannak ilyesmi lakásokkal.Mennyire hideg télen,,mennyire meleg nyáron, penész, beázás jelentkezik e?

Előre is köszi a válaszokat.

2010. okt. 31. 18:39
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Jól gondoljátok!

Jéghideg és kifűthetetlen a télen és szauna a nyáron.

A kor "nagy újítása" volt, hogy felesleges a padlás egy házon!

Ezért ezt le is spórolták.

Tehát nincsen ami megvédje a lakást:

a hidegtől,

a melegtől

és az esőtől!!!!!!!!

Egy másik újítás volt, hogy a négyemeletes házakba, felesleges a lift.

Gondoljátok végig, hogy nem ugyan az egyszer megnézni egy lakást, vagy pl. a bútorszállítókkal egyezkedni majd és jelentős felárat fizetni emeletenként!!

Avagy majd melyik rokon, vagy családtag fel sem tud majd jönni.

(A visszerekről már nem is beszélve!)

Dönteni viszont nektek kell.

Remélem, hogy segítettem.

2010. nov. 1. 03:47
 2/2 anonim válasza:
100%

Szia!

Mi pont ilyen lakásban élünk, 4 emeletes,4. emeleten és lapos tetős.

Nyáron valóban elég meleg van, ráadásul egész délután süti a nap az ablakokat (mind egy irányba néz). Ha nagy a hőség, éjjel nem nagyon lehetne aludni, ezért mi ezt megoldottuk ventilátorral...:-)) és nem volt sok gondunk.Még légkondi sem kell, mert így is jó.

Én szerettem, hogy egész délután besüt a nap!!!

Beázásunk egyszer volt, hamar kijavították, fizetett a biztosító is. Ennek 2 éve, azóta nem volt gond, pedig rengeteg eső esett.

Télen sosem fáztunk, mert alulról mindig jött a meleg. Sőt, gyakran kellett ablakot nyitni. (Tudni kell, hogy a mi lakásunk középen van, így fűtött lépcsőház van egyik oldalon, a másik kettőn pedig a fűtött szomszédok. Tehát meleg van.Sosem volt penészünk.

Igen, nehéz felmenni a 4. emeletre a bútorszállítóknak, beteg családtagoknak, de mindent meg lehet oldani!!! (Nálunk volt minden!)

Én mégis inkább itt élek, mert legfelül van a legkevesebb zaj. Fölöttünk nem veszekednek, nem tologatják a székeket a járólapon, aminek hihetetlen a hangja; nem rohangálnak, ugrálnak, veszekednek.

Ajtónk előtt már szinte nincs közlekedés, csak a 2 szomszéd, míg az alsó szinten mindenki elhalad az ajtód előtt. Így az általad takarítandó lépcsőház is nagyon koszos.

Nekem a nyugalom fontos, hogy ne legyen állandó hangzavar és forgalom az ajtónk előtt.

Ja, a betörők sem jönnek fel idáig... :-))

Szóval, mi szeretünk itt lenni.

2010. nov. 2. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!