Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Laminált forgácslapot milyen...

Laminált forgácslapot milyen fűrésszel vágják, hogy ne legyen durva a vágás mentén?

Figyelt kérdés
Bútordarabról van szó.
2024. júl. 9. 10:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%

Körfűrésszel, illetve én szoktam ragasztani a vágás helyére maszkoló szalagot, akkor nem b..a össze.

Oda is ragasztok ahol a körfűrészt tolom, mert az is tud nyomot hagyni.

2024. júl. 9. 10:21
 2/12 A kérdező kommentje:
Valamilyen kézifűrésszel megoldható, hogy ne kelljen külön emiatt egy körfűrészt vennem? Egyébként a bútor hátoldaláról van szó, szóval nem fog látszani, de azért csúnya se legyen.
2024. júl. 9. 10:30
 3/12 anonim ***** válasza:
67%

Kézi fűrésszel az életben nem oldod meg egyenesen, illetve a durva szél is necces. Esetleg ha fémfűrésszel, tehát apró fogúval csinálod, azzal lehetséges szépen tisztábban vágni. Ott is jó lehet a maszkoló szalag, bár ilyet még nem próbáltam.

Persze mérettől függően eltart egy darabig míg levágod.

2024. júl. 9. 10:39
 4/12 anonim ***** válasza:

Megjegyzem, IKEA-nál b..tam fel magamat azon, hogy metod sarok felső szekrényt akarnék összerakni, ezt itt:

[link]

Konkrétan úgy találták ki, hogy megveszel egy jó nagy darab takarólapot, azt vagdossad el magadnak. Nem tudom, hogy házilag hányan képesek erre, kézifűrésszel. Én még megoldom a körfűrésszel, bár szerintem az se lesz teljesen tökéletes.

2024. júl. 9. 10:41
 5/12 A kérdező kommentje:
Értem. Hát sok sikert. Nekem igazából csak egy-két kisebb darabot kellene kivágnom belőle. Arra talán jó lesz a kézifűrész is.
2024. júl. 9. 10:47
 6/12 anonim ***** válasza:

Szerintem jobban jársz, ha elviszed a helyi tüzép telepre, vagy valami asztaloshoz.

Ezt vágni nem csak nehéz, de veszélyes is, mert beleakad a fűrész foga a préselt szálakba, és beleszaladhat a kezedbe, vagy kipattanhat.

Ezt direkt arra találták ki, hogy keményebb legyen mint a normál fa, meg hogy nincs száliránya se.

2024. júl. 9. 11:09
 7/12 anonim ***** válasza:
67%
Ha fémfűrésszel csinálja, az nem fog belefutni a kezébe, annyira lassan megy vele.
2024. júl. 9. 11:21
 8/12 anonim ***** válasza:
67%
Bútorlapszabászat.
2024. júl. 9. 12:24
 9/12 anonim ***** válasza:
67%
Sima dekupír sok fogú lappal. A nem látszó oldalon toljad
2024. júl. 9. 15:28
 10/12 A nagy Levin ***** válasza:
67%

A legjobb lenne körfűrésszel, vagy fejezőfűrésszel, lehetőleg minél sűrűbb fogazatúval. Esetleg kézi körfűrész is jó lehet, vezető mellett. A kézifűrésszel eléggé kétesélyes a végeredmény.

A lapszabászgép azért vág olyan szépen, mert azon van elővágás.

2024. júl. 9. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!