Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Összetört hőmérő éjszaka a...

Összetört hőmérő éjszaka a szobámban, csak nem tudom hogy higany volt e benne. Ilyen kék színű cucc volt. Lehet bármi bajom?

Figyelt kérdés
2024. jún. 22. 12:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ez nem higany és nem tört össze a hőmérő, csupán felcsúszott a folyadék a csőben. Óvatosan ütögessed az asztalhoz és apránként vissza le fog csúszni.
2024. jún. 22. 21:15
 12/18 anonim ***** válasza:
Tedd be a fagyasztóba 10 percre és magához tér.
2024. jún. 26. 01:59
 13/18 Senior Séf ***** válasza:
Régóta alkoholos van csak.
2024. jún. 26. 12:52
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem higany. Tedd azt, amit 11-es ír.

Megpróbálkozhatsz még azzal is, hogy lassan melegíted, amíg a kék csíkdarabok összeérnek. De készíts oda hideg vizet, mert amikor összeérnek, azonnal le kell hűteni, nehogy szétnyomja az üvegcsövet.

2024. jún. 27. 00:16
 15/18 anonim ***** válasza:

Így biztosan szétrobban az üveg.

2024. jún. 27. 11:04
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem robban, ha óvatosan csinálod. Én már többször is megcsináltam. Erős rezgésnek kitéve a hőmérőt szándékosan is meg lehet szakítani a folyadékot. Utána melegítéssel rendbe lehet hozni. Ahogy összeér a két darab, a felületi feszültség összerántja. Melegítés közben tartsd függőlegesen.Ha az összes darab összeért, abba lehet hagyni a melegítést. Akkor kell nagyon figyelni és hűteni, ha a legfelső darab eléri a cső tetejét. Nem kell hozzá nagyon hideg víz, csak kicsit legyen hidegebb, mint a hőmérő maximuma.

A fentieket 50 fokig mérő kültéri hőmérővel próbáltam, és kb 40 fokos vízzel hűtöttem. Egyébként nem annyira kényes a széttörésre, nyaranta a tűző napon lévő hőmérő 65 fokon még nem robbant szét. Egy higanyos ennyi plusztól már szétment volna.

2024. jún. 28. 22:40
 17/18 anonim ***** válasza:

A higanyos hőmérő ezüstös csillogó nem színes.

De ha higanyos lenne és kifolyt volna az se gond. Nekem is van ilyen lázmérőm. Nem felnyalni kell a padlóról hanem feltörülni. Évtizedekig használtak ilyet.

2024. júl. 12. 01:10
 18/18 anonim ***** válasza:

A fém higany nem olyan nagyon veszélyes. A vegyületei az igazán mérgezőek, meg a gőze, ha sokáig szívod. A folyékony fém higanyból akár ihatnál is egy kortyot, vicces lenne, mert a súlya miatt keresztülszaladna rajtad, ott helyben összecsinálnád magad.

Azért ne idd meg, mert ha elakadna valahol a beleidben egy kicsi belőle, az már nem lenne olyan vicces!

2024. júl. 13. 00:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!