Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lakóház esetében meg lehet...

Lakóház esetében meg lehet tenni ilyen újításokat?

Figyelt kérdés
Eléggé szűk út van az utcában, épphogy annyi a szélesség hogy kamion és traktor elfér, a házakhoz közel van út. Velem majdnem szemben egy jó állapotban lévő kertes házban nemrég meghalt a lakó és a házat megvették, régóta fúrtak faragtak a munkások. Aztán most eszméltem fel hogy itt szemben valami üzlet vagy kocsma lesz, már építik a ház előtti parkolót, de erről nem kaptam értesítést hogy beleegyezek-e. Tudtommal ha ilyen lakott területen belüli kocsma, büfé vagy üzlet épül, meg kellene kérdezni a legközelebbi szomszédokat nem? Ebben a rendszerben bármit meg lehet tenni, csak pénzes legyen az illető?
2024. jún. 21. 11:54
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Tőled nem kell engedélyt kérni.
2024. jún. 21. 12:05
 2/8 A kérdező kommentje:
Dehogynem, amikor építkeztünk 25 éve, 5 szomszédom aláírása kellett hogy elkezdhetem az alapot. A régi parasztházat lebomtottam és annak a helyére építkeztem, de a szomszédok aláírása kellett ehhez.
2024. jún. 21. 12:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Saját magánterülete, nem? A szomszéd az elmúlt években nálunk tetőt nagyobbított, átépített. Kerítés helyett betonfalat húzott fel. Egyikről sem kaptam soha hivatalos értesítést és nem is kérdezték meg a véleményemet, se nem kértek tőlem engedélyt. Ráadásul ha jó értem, esetedben nem is telekszomszédod.

A szemben lévő szomszédomnál pl. lebontották az öreg sátortetős kis kockaházat. A helyébe meg építettek valami három szintes kastélyt. Szintén keskeny kis utca van köztünk. Ráadásul ez a telek tőlünk délre van. Emiatt a hodály miatt októbertől májusig hozzánk pl. be se süt a nap. A kutya nem kérdezte meg, hogy mit szólok hozzá!

2024. jún. 21. 12:22
 4/8 A kérdező kommentje:
Azért nem szólhat senki ha lakóépületet bővít, felőlem erődöt is építhetne, de dohányboltot ha nyit, mert szerintem olyasmi készül. Arról tudni kellene, mert reggeltől estig forgalom lesz és boldog boldogtalan itt fog iszogatni. És szerintem ennek te se örülnél ha zavarnának egész nap.
2024. jún. 21. 12:32
 5/8 anonim ***** válasza:
78%

Egyszerű bejelentésnél (lakóépület építés bővítés) már 2016 óta nincs szomszédi engedély.

Átalakításnál abszolút nincs engedély.

Átalakítják, megcsinaljak, majd kérnek egy rendeltetésmód váltást. Ha engedi az övezeti szabályozás akkor megkapják. És általában a lakóövezeti előírások engedik a helyi lakosság kiszolgálását célzó kiskereskedelmi dolgokat..

És ennyi...

Semmi köze ahhoz "hogy akinek pénze van annak mindent lehet" neked is lehet

Hajrá!

2024. jún. 21. 12:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Amit írtam, a nagy hodályról, na annak az alsó részében vállalkozás működik. Igaz nem dohánybolt, hanem fogorvosi rendelő. És nem iszogatnak, cserébe hallgathatom a fogfúró hangját naphosszat. Tehát zavarnak egész nap, mégsem kérdeztek meg róla.
 7/8 anonim ***** válasza:
Annyi fáradságot nem veszel, hogy átsétálj azon a keskeny úton és megkérdezd, hogy mi készül?
 8/8 A kérdező kommentje:
Aha, szóval akkor bármit lehet. És örüljek hogy dohánybolt esetében lesz cigi, kávé meg ital a szomszédban. Csak kár hogy egyikkel se élek.
2024. jún. 21. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!