Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Családi ház vásárlásnál...

Családi ház vásárlásnál mennyire jellemző riasztó, illetve kamera felszereltetése az új tulajdonos részéről?

Figyelt kérdés

#biztonság #otthon #Saját értékek megóvása
2024. jún. 14. 22:27
A kérdező szavazást indított:
Riasztó
Kamera
Mindkettő
Egyik sem
7 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Környéktől függ, meg hogy mennyire parás az új tulaj, mennyit van otthon, milyen értékeket tart és mire van pénze.
2024. jún. 15. 06:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a riasztódnak nincs előfizetése őrző védő cég felé, akkor az annyit ér, mint egy autóban lévő riasztó. Mindenki lesz@rja, ha visít, és a tulajt akarják idővel megcsapkodni, ha gyakran megszólal. A riasztók hangjára ki sem néznek a szomszédok...

A kamera elrettentőbb jellegű, de a legtöbb olyan silány éjszakai felvételt készít, hogy még maszkot sem kell feltennie az elkövetőnek, mert úgy sem lesz róla használható kép.

Én néztem kamerákat a házra, annak is utána néztem, hogy éjjel milyen videókat készítenek. Majd hamar rájöttem, hogy 4 kamerás merevlemez ip rendszer 250-300000 körül indul. Ezek már éjjel is használható fejeket adnak.

Mikor körbe lestem a környék kameráit, hát elkeserítő volt látni hogy a legolcsóbbakból valóak, tehát éjjel nem sokat érnek.

2024. jún. 15. 14:35
 3/8 anonim ***** válasza:

Azért lehet használni az olcsóbbakat is, csak éppen el kell fogadni hogy 10 méterről nem fog tűéles képet adni.

Pl. bejárati ajtóhoz felteszed 2 méterre úgy hogy csak szemből lehessen megközelíteni, akkor máris van esélyed felvenni az orkok arcát. Bele fog nézni a kamerába, ha másért nem hogy leverje.

A kamerákhoz már lehet kérni felhő alapú tárolást (hikvision, imou) szóval amíg van net addig menti az eseményeket és hiába verik le a kamerát, a felhőben ott marad a felvétel.

Ja és felesleges a 0-24h felvétel, bőven elég a mozgásérzékelés.

2024. jún. 15. 17:24
 4/8 anonim ***** válasza:

Az a probléma az ajtó feletti kamerával, hogy szinte sohasem a bejárati ajtót törik fel egy családi háznál, hanem egy belső udvar felé néző ablakot.

Aki ilyet csinál az biztosan felméri előtte a dolgokat.

2024. jún. 16. 08:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Csak egy példa volt az ajtó. Nyilván a sebezhető pontokra kell tenni kamerát.
2024. jún. 16. 08:35
 6/8 anonim ***** válasza:
És mit mond a törvény? Egyáltalán szereltethetek fel kamerát a házamban/kertemben?
2024. júl. 10. 14:07
 7/8 anonim ***** válasza:

Annyi a szabály, hogy a szomszéd felé nem nézhet, illetve közterületre néző kamera nem rögzíthet.

Amúgy ez utóbbival senki nem foglalkozik, még a rendőrség sem.

2024. júl. 11. 10:30
 8/8 anonim ***** válasza:
7-es: köszi a választ!
2024. júl. 11. 14:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!