Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nem oldódik fel a Tomi mosópor...

Nem oldódik fel a Tomi mosópor — fehér nyomot hagy a ruhákon. Tapasztaltatok hasonlót? Milyen mosóport ajánlanátok helyette?

Figyelt kérdés
A ruhákon nyomot hagy a Tomi mosópor. Nagyon bosszantó, hogy kétszer kell kimosnom egy adag ruhát, hogy eltűnjenek róla a mosópor fehér nyomai. A csomagolás szerint 20°C-on is használható, de nálam 40°C-on is meglátszik a ruhákon másfél órás mosás után. Nagyon dühítő mert így dupla mennyiségű vizet és energiát használ a mosógép.

#mosás #Tamás #mosópor #mosószer #tomimosópor #tomikristály
2024. jún. 5. 09:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Oldd fel előbb meleg vízben és úgy tedd a mosáshoz!

Ezért (is) használok folyékony mosószert, azzal nincs ilyen gond.

Próbálkoztam a mosószer kapszulákkal is de azoknak meg a zselés burkolóanyaga maradt meg néha a ruhákon, mintha takony lett volna rátapadva. Így maradt a folyékony mosószer.

A Tominak is van folyékony változata, ha ezt a márkát szereted akkor vedd azt!

[link]

2024. jún. 5. 09:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Folyékony mosószert használj. Már én is leszoktam a porról. Én csak 60 fokon használtam, de akkor se volt jó.
2024. jún. 5. 09:35
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindkét válasz. Át fogok térni folyékony mosószerre, de amig el nem fogy ez a csomag, addig minden mosás előtt feloldom meleg vízben. Mínusz 10 perc a napomból minden mosásnál. De még mindig kevesebb mintha kétszer kéne kimosnom ugyanazt.
2024. jún. 5. 11:47
 4/7 anonim ***** válasza:
Azt gyanítom, hogy nagyon kemény a víz...
2024. jún. 5. 12:53
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
El kell olvasni az összetevőket. Ha a vízlágyítást a Tomi-ban "zeolit" végzi, akkor nem fog feloldódni teljesen. A zeolit egy kőzet, ami porrá zúzva megköti a víz-keménységet okozó kalcium ionokat.
2024. jún. 5. 14:50
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat és a tippeket. Most a forróvizes feloldás bevált. Ha ez a csomag elfogyott, akkor kipróbálok egy másik márkát.
2024. jún. 12. 15:48
 7/7 anonim ***** válasza:

"Most a forróvizes feloldás bevált."

Én csatlakozom a #2-es válaszolóhoz. Használj folyékony mosószert. Abban minden komponens eleve oldatban van. Nem kell tartani attól, hogy bár forró vízben feloldódott a mosópor, beleöntötted a dobba, de amikor a hideg vizet beereszti a mosógép, akkor a hideg víz hatására mi fog történni. Nincs vele macera, nem kell vizet forralni. Eleve más összetevők vannak benne. Kisebb a lehetősége a folyékony mosószer esetében, hogy olcsó összetevőkből összedobjanak valami gagyit nagyon olcsón. Folyékony mosószer esetében gyakran kevesebb is elég, mint amennyit a gyártó javasol.

Fekete ruhákhoz a Perwoll egészen kiváló például. Gyakran egészen kis kiszerelésekben is kaphatók, szóval könnyebb kísérletezni a folyékony mosószerrel. HA nem válik be, nem kell szívni, míg a nagy kiszerelés elfogy. Szóval én nem kínlódnék azzal kísérletezni, hogy forró vizes feloldással melyik mosópor mos a legszebben úgy, hogy nem marad fehér fátyol, vagy kirázni való por a ruhákon.

2024. jún. 13. 10:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!