Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Van-e valami kedvezmény...

Van-e valami kedvezmény csőtörés esetén, hogy az elfolyt vizet ne kelljen kifizetni?

Figyelt kérdés
jún. 4. 17:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Mifelénk nem, elvégre az a víz befolyt hozzád, a csatornadíjból kérheted, hogy engedjenek el.
jún. 4. 18:10
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Lakásbiztosításban ha nincs rá valami mentesülés.
jún. 4. 18:38
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Max ha valahol az óra környékén van, mert ha a házon belül,akkor nem magyarázod meg, hogy nem úgy használtad el. Nekem az óra után folyt a víz, mert kinyomta a tömítést. Megcsináltam, kijött valami szaki, aki ellenőrizte, illetve ott volt a leolvasó bejelentése is, hogy az óra után folyt, így nekem a csatornadíjat elengedték.
jún. 4. 19:43
 4/16 A kérdező kommentje:
Nem magyarázom meg? Vessék össze az elmúlt ötven év fogyasztásommal. Jaaa, h biztos drágult a bambi és megittam?
jún. 4. 20:19
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha a víz az óra után folyt el, akkor te fizeted. De nálunk az történt, hogy nagyon magas volt a vízfogyasztás, ezt nem fogadtuk el. A számlát nem fizettük be, kértük az óra bevizsgálását, amit megtettek és rossz volt az óra.
jún. 4. 20:23
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

A csatornadíjat elengedhetik. Az én esetemben a kerti részen volt csőtörés, fotót küldtem róla, hogy a víz ott folyt el a föld közepén le a földbe, tehát nem terhelte a csatornarendszert, ezért a csatornadíjat elengedték.

Ahogy írták, a lakásbiztosításodban is van jó esetben csőtörésre biztosítás, ezt érvényesítheted.

A vízművek nem fog automatikusan engedményt tenni, a vízórán belül az ingatlantulajdonos felelőssége a vízhálózat megfelelő állapotának a biztosítása.

jún. 4. 21:06
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi ment el?
jún. 4. 21:26
 8/16 A kérdező kommentje:
50köbméter
jún. 4. 21:37
 9/16 anonim ***** válasza:
Lakásszövetkezetnél dolgoztam, és egy régi téglaépítésű 3 emeletes sorháznál volt csőtörés az óra után. Kb. 10 cm-es eternit nyomócső keresztben tört. De valahogy utat talált a víz a csatorna felé, és nem tört fel. Mikor a fogyasztás alapján észrevették, már egy lakás ára elfolyt. Ott is ki kellett fizetni. (A ház egyből lépett is ki a lakszövből, mert úgy gondolták, hogy a fogyasztást figyelni kellett volna.)
jún. 5. 06:41
 10/16 anonim ***** válasza:

"mert úgy gondolták, hogy a fogyasztást figyelni kellett volna"

És milyen igazuk van... azért a mai világban nem kell hozzá nagy észnek lenni hogy egy rohadt excel táblába felvigye az ember az adatokat és egy grafikonon nyomon kövesse a tendenciákat. Töbet között ilyeneket várna el az ember egy lakszövtől. De hát ott is csak ingyenélő, semmirekellő firkászok vannak...

Az 50 köbméter nem sok. Erre nem fog senki semmi kedvezményt adni. Legközelebb figyelj oda, nézd rendszeresen az órát, fogyasztást! A víz áramlását lehet hallani, messzire elviszik a csövek, erre is figyelj!

jún. 5. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!