Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Használt- vagy újbútor párti...

Használt- vagy újbútor párti vagy?

Figyelt kérdés

Szerintem jobban megéri JÓ MINŐSÉGŰ használt bútort venni, jóval olcsóbban mint egy újat.

Ezzel szemben a párom szerint csak az új bútor a jó bútor. Az az indoka, hogy akár évtizedekig is azt kell használni, meg hogy biztosan szét van használva, karcolva, repedezve, stb. Az árkülönbséget nem is nézi.

Szerintetek melyikünknek van igaza?

2024. jún. 2. 10:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Franc se akar poloskát, és egyéb szarokat bevinni a lakásába. A bútor legyen új. Na meg, nem szeretem az antik és retro stílust.
2024. jún. 2. 10:28
 2/10 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen célra vásárolsz és honnan.

Az iskolába arra, hogy a folyosón azon fetrengjenek a diákjaim, csakis használt bútort szereznék be. Látom hogyan bánnak vele. A gyerekeknek a játszószobájába mi is használt bútort vettünk elsőre, mert egyrészt nem volt többre pénzünk, másrészt tudtuk, hogy rövid időre kell csak, aztán mehet a szemétbe.

Vagy épp a párom dolgozószobájába használt bútort vettünk - megjegyzem többe került, mint egy modern új bútor lett volna - mert azt a stílust szerette volna ott látni amit a századelőn gyártottak. Aztán csináltattunk mellé új bútorokat is, csak az íróasztala annyiba került, mint a gyerek teljes szobabútora felnőtt bútorokkal, 3 ruhás szekrény, polc, komód és íróasztal együtt.

Használt bútor van a konyhánkban, mert azt megkaptuk anyóséktól a költözéskor, hogy ideiglenesen legyen valami - aztán olyan jó, hogy 15 éve nem vettünk másikat helyette.

Van helye a használt bútornak is, mindig attól függ milyet, hova és miért keresel.

Ha viszont a saját lakásodat rendezed be és van rá pénzed, akkor vegyél új bútort! Nem 2 percre választod, hanem évtizedekre. Lehet, hogy most olcsóbbnak tűnik egy használt bútor, meg úgy látod, hogy jó is, de aztán ha 2 év múlva szétmegy akkor mégis kell venned egy másikat helyette. Az új sem garancia arra hogy jó lesz sokáig. Most kell megcsináltatnunk a vadiújan vásárolt kanapéinkat, mert 10 év alatt teljesen tönkrement az ülőfelületük. Többe fog kerülni, mint ha vennénk helyette újakat, csak azért csináltatjuk meg kárpitossal, mert a stílusa olyan amit ma nem árulnak és a többi bútor is ilyen a nappaliban. A mai bútorok nem illenének közéjük és vagy mindet ki kellene cserélni vagy olyan drága bútort kellene helyettük venni, amit nem szeretnénk.

Kössetek kompromisszumot!

Döntsétek el mi az ami teljesen új kell legyen - nappali bútora pl. biztos ilyen, a hálószobába ne vegyetek használt ágyat stb. A többit meg nézzétek meg, hogy találtok-e olyat ami mindkettőtöknek tetszik! A konyhában lehet, hogy a használt bútor jobb, legalább nem kell azon aggódni, hogy ráfolyik valami vagy koszos lesz másképp, az asztalra amúgy is terítőt tesztek. Ha van külön étkező, oda viszont jobb egy új asztal, ma már könnyen vehetsz olyat ami széthúzható. A mienket is lehet 6 személyesről 10 személyesre bővíteni 2 mozdulattal és nagyon jó, hogy ha szükséges akkor ilyen nagy, egyébként meg könnyen elfér a kisebb méretével.

A párod is ott fog lakni, nem csak a te otthonod lesz, ezért közösen döntsetek, mindkettőtök örömére! Kössetek egyezséget és beszéljétek meg, hogy legyen mindenképpen új bútor, meg hol lehet használt bútor. Aztán nézzétek meg a kínálatot! Lehet, hogy miközben kerestek valamit használtan az előszobába, akkor láttok egy jót oda is ahová új bútort akart volna a párod és meg tudjátok venni csak azért mert használtan alacsonyabb az ára.

Ne ragaszkodj ahhoz, hogy használt bútorok legyenek, ahhoz se, hogy olcsók! Nézzétek meg a kínálatokat és azok alapján döntsetek! Sok esetben a használt bútor drágább, mint egy hasonló új, mert kinézetre hasonlítanak, de más az anyaguk. Ahogy lehet, hogy az ára miatt az új bútort nem tudnátok megvenni abból a fajtából amit szeretnétek, de találtok elfogadható áron és jó minőségben használtat.

A lényeg, ne ragaszkodjatok ahhoz, hogy csak ilyen vagy csak olyan legyen - alakítsátok annak függvényében amit találtok. Mi is így raktuk össze a bútorainkat, sokban engedtem én is az elképzeléseimből, sokban a párom is. Aztán van amiben nem tudtunk megegyezni, ezért nincs a mai napig kész a kandallónk. :D

2024. jún. 2. 10:41
 3/10 mindentudó99 ***** válasza:
Èn használtakat vettem nagyrészt. Nxilván ágyat nem. Szebb olcsóbb
2024. jún. 2. 10:41
 4/10 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Nekünk régebbi holland bútoraink vannak, illetve az újabb laminált anyagból, meg szintén laminált korpusz fa fronttal. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy meg tudom csinálni magamnak a bútorokat rendes anyagból (18-as vagy 19-es laminált, esetleg táblásított fa). Ezzel csak azt akarom mondani, hogy igazad van, a régebbi bútorokban még benne volt az anyag, de igaza van a feleségednek is, amennyiben meg tudtok fizetni egy rendes asztalost. A nagyáruházak és az internetes helyek többségében nem érdemes bútort venni, mert vékony anyagból, gyengén összerakva, de azért túlárazva adják el őket. Pár év alatt az ilyen bútorok 80-90 %-a leamortizálódik. Ha ilyen helyről vesztek alaposan nézzétek meg milyen a bútor.
2024. jún. 2. 10:51
 5/10 anonim ***** válasza:

Én minden bútoromat egyedileg méretre csináltattam, biztosan többe került mintha egy boltba vettem volna :(

Előnyei:

- 18 mm-es bútorlapból vannak, nem 12 vagy 16 mm. Bármelyik kasznit üresen 1 ember is tudja vinni, már, ha elbírja, és nem csuklik össze. Az átlag bútorbolti tucat szekrények így össze törnének.

- minőségi erős Blum vasalatokkal vannak szerelve. A konyha 2 éves, még egyetlen ajtónak vagy fióknak sem kellett után állítani. Minden úgy áll ahogyan az asztalos beállította.

- A fiókok alján 18 mm-es bútorlap van, a fiók oldalai maga a vasalat, és vastag lemezből van. 30 kg-ig terhelhetőek!

- "Millió" színből választhatod ki, miből legyen

- Maximális tér és hely kihasználás. A gardróbok saroktól sarokig, padlótól plafonig érnek. Ez szobánkét kb annyi plusz helyet jelent 3 méter hosszú gardrób esetében, mint még egy 80x200 cm-s elem lenne mellette.

- ruha liftek vannak a felső akasztós részekbe, amik lenyílnak és még egy 10 éves gyerek a padlón állva is leveszi a 250 cm-re akasztott kabátot.

- Polcos részek 200 cm-től már létrás, de ezek a lomtárak, vagy szezonális ruha tárolásra is alkalmasak.

- A fürdőbe a tömör mdf bútor olcsóbb volt, mint egy hasonló méretű xxxlutz, ikea stb bútor. WCbe szintén. A többit nem tudom viszonyítani mert 2-3x több minden van az ajtók mögött, mint egy kész bútorba. A bútorboltok egyedi szekrényei kb hasonló árba lennének, de az sem méretpontos, csak hasonlít!

- A konyha felső 50 cm-je 400 cm hosszan is 60 cm mély, gyakorlatilag ez is egy gardrób, vagy lomtár.

Hogy pénzben megérte-e a felárat, hát nekem igen. A baráti köröm egy része túlzásnak tartja, ismerősok inkább irigykedve nézik. A közvetlen munkatársaimnál pedig ez átlagosnak számít.

2024. jún. 2. 10:52
 6/10 anonim ***** válasza:

#5 Szép és jó amit leírtál de ez bizony pénz és szerencse kérdése is egyben. Nekünk egy fal két oldalán van a csináltatott konyhabútor meg a csináltatott folyosói szekrénysor. Mindkettőt egyedileg, méretre csináltattuk, egyik sem volt olcsó. Aztán kiderült, hogy a folyosón levő szekrényt valódi asztalos csinálta, szakember aki igényes munkát adott ki a kezéből, a konyhabútort meg egy rakás kókler dobta össze, miközben egy igen neves üzletben, egy jó nevű céggel csináltattuk és a bemutató darabjaik nagyon jók voltak. Még át is akartak verni minket (sikerült is részben) azzal, hogy 25% kedvezményt adnak, aztán kiderült, hogy a kedvezmény annyit tesz, hogy nem adnak számlát, így nem fizetik ki az ÁFA-t. Már a beépítéskor vissza kellett küldenünk ajtókat a hibás festés miatt stb. stb.

Közben meg vettünk olyan ülőbútort a nappaliba, ami 15 év után is pontosan olyan szép és jó, vettünk olyan szekrényt hálószobába, amit ráadásul mi raktunk össze, és szintén semmi baja már egy évtizede. De vettünk olyat is ami meg tényleg szétmozdult és úgy kell összerakni időnként a fiókjait.

Nagyon nem mindegy ám, hogy 200 ezerből berendezel egy szobát vagy csináltatsz egy szekrényt a sok közül.

2024. jún. 2. 11:01
 7/10 anonim ***** válasza:

5+

Ajánlások útján találtam egy katás egyszemélyes vállalkozót. Nem csalódtam benne, akkor jött mikor mondta. 1-2x előfordult, hogy késett pár napot, de hívott már előtte nap. Egy komplett ház bútorozásáról volt szó. Építkezés során csak a villanyszerelőm dolgozott hasonlóan a belső munkálatoknál, a többiek heteket csúsztak és nem is szóltak, hogy nem jönnek...

2024. jún. 2. 11:13
 8/10 anonim ***** válasza:

Van egy kis irodám a házban, használt bútorokból rendeztem be. Új árához képest töredékét költöttem.

A régi konyhaszekrényemnek csak az ajtajait cseréltem mondernebbre. A "doboz" maradt az eredeti. 100 ezer forintból most úgy néz ki mintha vadi új lenne.

Egyedül a nappali és a hálószobák új bútorosak.

2024. jún. 2. 11:35
 9/10 anonim ***** válasza:

6#

Ha az első asztalos bevált, miért hívtatok mást a konyhához?

2024. jún. 4. 07:06
 10/10 anonim ***** válasza:

#9 Fordítva történt. A konyha készült el előbb, az építkezés során azt be kellett rakni hogy be tudjunk költözni és utána készült el a folyosóra a bútor.

Az asztalos először az ajtókat csinálta nálunk - ő tette be a helyére és készített szegélyléceket hozzájuk meg ő csinálta az ablakpárkányokat. Itt láttuk milyen szépen dolgozik, ezért beszéltünk vele a szekrényekről utána. De akkor a konyha már kész volt. Pont a kettő közötti különbség mutatta meg, hogy ez a srác jó asztalos azok meg csak le akartak minket húzni.

2024. jún. 4. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!