Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha vennék egy termőföldet...

Ha vennék egy termőföldet bekerített, rakhatok mobilházat?

Figyelt kérdés
Szükséges engedélyt kérni?

máj. 29. 17:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Termőföldre nem hiszem, hogy rakhatsz mobilházat, max. zártkerti besorolás kell és oda is csak hivatalosan gazdasági épület mehet.

Mi a terület művelési ága? Mert ha szántó akkor oda semmit nem lehet építeni, csak átminősítés után, ha egyáltalán át lehet minősíteni.

Érdeklődj a körzeti földhivatalnál ott többet tudnak mondani.

máj. 29. 18:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Direkt úgy írtam hogy termőföld!
máj. 29. 18:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
2. Az nem a művelési ág megnevezése!! Én a művelési ágat kérdeztem az szántó, zártkert, kert, gyümölcsös, rét, legelő stb...
máj. 29. 18:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja és az sem mindegy, hogy művelési ág alól kivett vagy nem.
máj. 29. 18:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Több besorolása van egy HRSZ-mal rendelkező földdarabnak. A település rendezési terve, helyi építési szabályzata (HÉSZ) adja meg az ilyen jellegű besorolást, a rá vonatkozó szabályokat. Ez ált. a település honlapján fenn szokott lenni.

Lehet még településkéi rendelet is.

Szóval az összes, adott telekre vonatkozó szabályt kell nézni együtt.

máj. 30. 08:39
 6/6 anonim ***** válasza:
*településkéPi rendelet
máj. 30. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!