Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért kapcsol ki a gázkazán...

Miért kapcsol ki a gázkazán egy idő után?

Figyelt kérdés

Van egy viszonylag már régi Baxi Main 24i típusú kazánom, eddig tette a dolgát, jártak ki hozzá megnézni évente és eddig rendben volt.

Elmentem 2 hétre, a biztonság kedvéért kíhúztam. Ma visszajöttem és nem akar működni. Amikor elkezdem engedni a melegvizet beindul, megy a láng de folyamatosan szikráztat miután belobban is, utána pedig leáll. Ezt eljátssza 2-3x utána pedig gáznyomás hibát ír ki, amire a kézikönyv csak annyit ír, hogy állítsam "R" helyzetbe pár percig a kazánt, de nem segít. Mi lehet a baja?

máj. 29. 12:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Eltömődött a szűrője például. Beszőtte a pók gázcsövet.

Vagy bármi más. Az első kettő nekem már volt (igaz, az FÉG). Annyira amúgy nem bonyolult egy ilyen készülék, de folyamatosan ellenőrzi magát, áram, víz, gáz, minden rendben legyen, és akármelyik kieshet.

máj. 29. 13:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Jaja, át kell fújkálni kicsit.
máj. 29. 13:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Lángőr nem látja, hogy begyulladt, ezèrt szikráztat, aztàn erre föl elzárja a gázt is, mert szte nem gyulladt be(hiába hogy valóságba èg, de a kazán úgy tudja nem)
máj. 29. 13:13
 4/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, de leginkább az utolsónak!

Utána tudtam nézni így, hogy melyik ez az alkatrész, kicsit megmocorogtattam a csatlakozásokat, megkocogtattam a fejét és már működik is. Reméljük így okés marad a következő karbantartásig.

máj. 29. 13:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Zsír, a helyedben ezért simán tolnék magamnak egy harmincezret: 5Ft javítás, 29995Ft jó helyre koppintás
máj. 29. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!