Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mikor hoz virágot az orchideám?

Mikor hoz virágot az orchideám?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Már egy hónapja költöztünk ebbe az új lakásba, és akkor nagyot nőtt az orchideának a szára. De azóta tovább nem nő. :(

Miért nem? Van még két zöld szár a virágon,de nem tudom biztosan,hogy az szár-e.

Tavaly decemberre kaptam, szülinapomra,nemtudom kivirágzik-e most december 1-jére. :(

Szerintetek mi baja?

Mellékeltem képeket is.

Köszi, ha segítettek.

file:///C:/Documents%20and%20Settings/ea/Asztal/K%C3%A9p094.jpg

file:///C:/Documents%20and%20Settings/ea/Asztal/K%C3%A9p095.jpg

file:///C:/Documents%20and%20Settings/ea/Asztal/K%C3%A9p096.jpg

2010. okt. 28. 14:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Azt a mindenit, de szép... -.-
2010. okt. 28. 15:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2010. okt. 28. 15:21
 3/7 anonim ***** válasza:
61%

Kedves Kérdező!

Az előbbi válasz kissé ironikus volt, ugyanis, a képet nem lehet megnézni.

Ahhoz, hogy mi is láthassuk fel kell tölteni a képet a netre, pl a kepfeltoltes.hu oldalra, és majd az ott kapott linket kell ide bemásolni, hogy láthassuk az orchideát.

Egyébként kap elég napfényt? Ez a legfontosabb a virágzás elősegítéséhez.

Ha sikerült belinkelni a képet, akkor majd többet tudok mondani.

2010. okt. 30. 19:07
 4/7 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Valószínűleg nem csak ugy raktam fel a képet, természetesen utána ki is próbáltam, működik a link, és az első válaszoló is meg tudta tekinteni. De mivel neked nem sikerült megtekintened a fotókat, ezért feltöltöttem az általad küldött veboldalra, és íme tessék.

[link]

[link]

[link]

Remélem mostmár tudsz segíteni.

Igen, kap fényt.

Meg tudod mondani,hogy az a kettő,ami felfelé nő, az a szára, amin majd a virág nő? De akkor az a visszavágott szár miért nem nő tovább? Hm?

Köszönöm a segítséged.

2010. okt. 30. 22:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Biztos lehetsz benne, hogy nem tudtam megnézni a képet. A link a dokumentumok-->settings-->asztal-->valami fájl helyre mutat, ez a te gépeden van, azt más nem látja.

Az a két zöld szár virágszár lesz (de jó neked :)) Az orchideák érzékenyek a környezetük változására (új hely, más fényviszonyok, pára, hőmérséklet). Azt írtad, most költöztetek, valószínűleg csak hozzá kell szoknia az új körülményekhez. Ez beletelhet 1-2 hónapba is. Legyél türelmes és ne bolygasd.

A levágott szár nem igazán látszik jól, de annak nem is kell feltétlenül elkezdenie nőni (az enyém el is száradt teljesen), főleg, ha amúgy is 2 virágszárat már növeszt.

Sok sikert! :)

2010. okt. 30. 23:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Igen, csak megerősíteni tudom, hogy mindkét száron virág nő. Ahogy az előző mondta, valószínű, hogy a költözés miatt egy kicsit lelassult a növekedése, de majd ha megszokja a helyét, akkor nő tovább. Én úgy látom, hogy azt az elvirágzott szárat nyugodtan levághatod, abból már nem fejlődik virág.
2010. okt. 31. 14:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Virágozni fog!Heti egyszer öntözd ne áljon vízbe a cserép.

Addig míg nem fejlödtek ki a bimbók ne vágd vissza!

2010. okt. 31. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!