Mikor hoz virágot az orchideám?
Sziasztok.
Már egy hónapja költöztünk ebbe az új lakásba, és akkor nagyot nőtt az orchideának a szára. De azóta tovább nem nő. :(
Miért nem? Van még két zöld szár a virágon,de nem tudom biztosan,hogy az szár-e.
Tavaly decemberre kaptam, szülinapomra,nemtudom kivirágzik-e most december 1-jére. :(
Szerintetek mi baja?
Mellékeltem képeket is.
Köszi, ha segítettek.
file:///C:/Documents%20and%20Settings/ea/Asztal/K%C3%A9p094.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/ea/Asztal/K%C3%A9p095.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/ea/Asztal/K%C3%A9p096.jpg
Kedves Kérdező!
Az előbbi válasz kissé ironikus volt, ugyanis, a képet nem lehet megnézni.
Ahhoz, hogy mi is láthassuk fel kell tölteni a képet a netre, pl a kepfeltoltes.hu oldalra, és majd az ott kapott linket kell ide bemásolni, hogy láthassuk az orchideát.
Egyébként kap elég napfényt? Ez a legfontosabb a virágzás elősegítéséhez.
Ha sikerült belinkelni a képet, akkor majd többet tudok mondani.
Kedves utolsó!
Valószínűleg nem csak ugy raktam fel a képet, természetesen utána ki is próbáltam, működik a link, és az első válaszoló is meg tudta tekinteni. De mivel neked nem sikerült megtekintened a fotókat, ezért feltöltöttem az általad küldött veboldalra, és íme tessék.
Remélem mostmár tudsz segíteni.
Igen, kap fényt.
Meg tudod mondani,hogy az a kettő,ami felfelé nő, az a szára, amin majd a virág nő? De akkor az a visszavágott szár miért nem nő tovább? Hm?
Köszönöm a segítséged.
Első vagyok. Biztos lehetsz benne, hogy nem tudtam megnézni a képet. A link a dokumentumok-->settings-->asztal-->valami fájl helyre mutat, ez a te gépeden van, azt más nem látja.
Az a két zöld szár virágszár lesz (de jó neked :)) Az orchideák érzékenyek a környezetük változására (új hely, más fényviszonyok, pára, hőmérséklet). Azt írtad, most költöztetek, valószínűleg csak hozzá kell szoknia az új körülményekhez. Ez beletelhet 1-2 hónapba is. Legyél türelmes és ne bolygasd.
A levágott szár nem igazán látszik jól, de annak nem is kell feltétlenül elkezdenie nőni (az enyém el is száradt teljesen), főleg, ha amúgy is 2 virágszárat már növeszt.
Sok sikert! :)
Virágozni fog!Heti egyszer öntözd ne áljon vízbe a cserép.
Addig míg nem fejlödtek ki a bimbók ne vágd vissza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!