Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mik az előnyei a szagelszívónak?

Mik az előnyei a szagelszívónak?

Figyelt kérdés

Én nagyon szeretnék, de a párom ágál ellene. Panelban lakunk, erkély nincs, így sajnos csak a lakásban tudunk dohányozni. Most is van elszívó, de nem annyira jó, kell egy félóra, mire kitisztul a helyiség levegője. És emlékszem, hogy a szüleim mindig a szagelszívó alatt dohányoztak, így az teljesen elszívta a füstöt.

A párom szerint ha "rásegítünk" az elszívóra, akkor benyomja a többi lakásba a füstöt. Ezt azért nem hiszem, mert alattunk is jópár lakás van és semmi, se füst, se kajaszag nem szokott feljönni. Pedig gondolom, ma már minden lakásban van szagelszívó. Vagy tévednék?

Mennyire dobja meg az elszívó a rezsit? Számottevő? (ezzel is érvelt, bár szerintem ahhoz képest, hogy neki 0-24 megy a gépe, mert "seedel", semmi se lenne ez az elszívó)

Hogy győzzem meg, hogy ez jó lenne nekünk?

(egy fillérbe sem kerülne, mert a szüleimét szeretném elkérni, mert elköltöztek egy olyan helyre, ahol nem kell, így csak valahol foglalja nekik a helyet...)

2010. okt. 27. 21:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a panelokban tilos a páraelszívót a konyhai közös szellőzőbe kötni. Ugyanakkor a szabadba kötött páraelszívó ma már kötelező a gáztűzhelyeknél (új kiépítést csak így vesz át a gázszolgáltató). A villanyszámlát szerintem annyira nem dobná meg, nálunk is megy minden főzéskor és mégse vészes annyira a számla.
2010. okt. 27. 21:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Édesanyámék panelban laknak és van szagelszívójuk. Nekünk is van én nagyon szeretem.
2010. okt. 27. 21:39
 3/6 anonim ***** válasza:

nekem is van, panelban élek, bár keveset használom, mivel nem főzök olyan nagy dolgokat.

dohányozni az erkélyen szoktam :D

annyi zavar benne, hogy hangos egy kicsit...

hova engednétek ki a csövet? tudtok lyukat fúrni a falba, vagy van valami szellőző nyílás, ami az utcára néz?

2010. okt. 27. 21:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Eleve konyhában dohányozni barbárság. Hamuzz akkor a levesbe és nem kell ízesíteni sem. Páraelszívó alap dolog egy mai konyhában - pl. a szekrényeid ajtajai sem mennek úgy tönkre a párától...

Most ugye lenézel és nem értesz velem egyet. Gondolod hogy "akkor hol dohányozzak?"

Igen, kint az utcán. Otthon meg bírd ki anélkül (én is kibírom). Az egészségednek is jót tesz.

2010. okt. 28. 00:56
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Bár ez nem valami jó hír, mivel a konyha olyan, hogy egyetlen külső fala sincs. Szóval ha az elszívóba nem tudom bekötni, akkor egyáltalán nem tudok szagelszívót felszerelni...

Utolsó: "Páraelszívó alap dolog egy mai konyhában - pl. a szekrényeid ajtajai sem mennek úgy tönkre a párától... "

Igen, de egy valamilyen szintű elszívó van, csak nem annyira direkt, mint szeretném. Ettől függetlenül egy cseppet sem párás a konyha. Ezt többek között az is bizonyítja, hogy 70es évek-beli, eredeti konyhabútor van, és egyáltalán nem ment tönkre.

"Gondolod hogy "akkor hol dohányozzak?"

Igen, kint az utcán. Otthon meg bírd ki anélkül (én is kibírom)."

Igazad van, én is így kezdtem. Csakhogy nem egyedül lakom a lakást, hanem a páromon kívül még ketten laknak itt, társbérlők. Ők egyszerűen megmondták, hogy nem, nem hajlandók lemenni egy cigiért az utcára. Persze ezt nem csodálom, mert kábé láncdohányosok.

Szeretnénk a lakást rövid időn belül megvenni, de addig is sajnos el kell viselnünk, hogy itt vannak és nem mennek le, ha cigiznének.

De most akkor egyáltalán nem tudok bekötni elszívót? Nincs itt valaki olyan, akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, hogy mi a szabály akkor, ha a konyhának nincs külső fala?

2010. okt. 28. 10:04
 6/6 anonim ***** válasza:
Akkor valahogyan ízlésesen keresztül kell vezetni valamelyik szomszéd helyiségen a szellőzőcsövet egészen ki. Elég esetleg 60mm átmérő is de az "zúghat" is ezért jobb a 110mm-es. Lehet műanyagcsőből is csinálni (wc-lefolyócső), csak kifele esése legyen, hogy a lecsapódott pára ki és nem pedig befelé csorogjon. Ki pedig értelemszerűen rács a végére (ne fészkeljen bele madárka).
2010. okt. 28. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!