Ha nemmel szavazok a közös költség emelésére akkor mire számíthatok?
Figyelt kérdés
Már félévente emelik a közös költséget, idáig el se mentem a lakó gyűlésekre, mert úgyis mindig megszavazzák. Ráadásul már úgy írják ki a tájékoztatót, hogy ha nincs megfelelő létszám a határozatképességhez akkor 5 perc múlva ismét összehívják a lakógyűlést ami már akárhány fővel is határozat képes. Ha elmegyek és csak én nem szavazom meg a közös költség emelést akkor mire számíthatok?ápr. 24. 16:13
11/13 anonim válasza:
A Kft nem ingyen végzi a képviseletet. A takarító, könyvelő sem ingyen dolgozik.
Ezek a minimálbéres költségek 2023 december 1.-től változtak!
Esetleg győzd meg a lakótársakat a sajátkezű takarításról. Illetve amit lehet javítást, karbantartást magatok elvégzitek.
Biztosan Te is feltudod 1 héten 2-3 alkalommal mosni a lépcsőházat. Az évente csupán 9 hét. Ha 6 lakás van az emeleten. És bent marad ezzel a közösben olyan havi 50.000.-
12/13 A kérdező kommentje:
11# szerintem a takarító nem dolgozik többet 4 óránál, 80 lakás van a házban nem hiszem, hogy ennyi közös költségből ne lehetne ezt csak úgy kigazdálkodni ha félévente emelnek. Ráadásul azóta emelgetnek félévente amióta ez a kft látja el a közös képviseletet. Sztem a lépcsőházat havonta 1x ha kisepregetik, a lifteket naponta egyszer meg a földszinti bejárati részt. Ráadásul most, hogy találtak egy másik liftes céget feleannyiba kerl a liftszervizelés, tehát nem értem mi indokolja a 10%-os közös költség emelést, ebben az évben nem volt 10% infláció.
ápr. 24. 21:27
13/13 anonim válasza:
Otthon tippelgetsz ugy, hogy fogalmad sincs mennyi bevetele, kiadasa es tartaleka van a haznak. Menj el egy gyulesre, vigyel papirt, ceruzat, tedd fel a kerdeseidet, ird le a fontosabb dolgokat. Ha megvannak a konkret osszegek, akkor lehet arrol vitatkozni, hogy mi miert kerul ennyibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!