Külterületen lévő zártkert előtti kapubejáró közterületnek minősül?
Lehet ott forgalomból kivont gépkocsit tárolni néhány hónapig?
Saját tulajdonú zártkertről van szó. Nem az úttesten, hanem a kerítés, illetve a kapu előtti füves területen szeretném addig leállítani az autót, amíg esetleg ujra forgalomba nem lehet helyezni.

Zàrtkert vs úttest.
Bàs, eldöntöd végre, h miről beszélsz?

Zártkertben nincs közterület,ezek a kapubejárók is telekhez tartoznak.
Bármennyire is elférne az autó,én azért nem tenném ki közprédának.
Sok helyen az utak is szolgalmi jellegüek.

Ezt térképen lehet megnézni, mondjuk, földhivatalban. Igazából neked kellene tudni, hogy meddig tart a zártkerted. Ha be van kerítve, akkor szerintem erősen valószínűtlen, hogy a kerítés ne a határon legyen, azaz a kerítésen kívüli rész is a tiéd legyen.
Az én zártkertem közvetlenül az "út" besorolású területtel határos, megnéztem. Ami közterület, nyilván.

Közterületen is parkoltathatod az autót amúgy ha nincs útban senkinek. A zártkertek között azonban tapasztalatom szerint nagyon kicsi a hely, nehéz a közlekedés pl. egy szélesebb járműnek mint a szemétszállító autó vagy mentő és olyankor rendkívül zavaró ha ott áll egy autó.
Ha simán elfér és nem zavarja a közlekedést akkor nem fog zavarni senkit. Az szokott probléma lenni ha valaki leállítja a kocsiját MÁSNAK a telke előtt és ott hagyja hónapokig. A telek tulajdonosát szokta ez zavarni.
De ha ott van a te kerted akkor miért nem parkolod le bent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!