Ha van az én (80%) és anyám (20%) nevén egy lakás, akkor ugye nem teheti meg azt, hogy lecserélteti a zárat és nem hagyja hogy ott lakjak?
Figyelt kérdés
Oda is vagyok bejelentve. Tehát 80% az enyém, 20%-ig az övé a lakás.2009. jan. 5. 09:44
1/2 yuda válasza:
Jogilag természetesen nem,de szinte biztos,hogy te sem akarod jogi útra terelni a dolgot-ezt nektek kell megbeszélni,és ha annyira nem megy az együttélés : külön lehet költözni,attól még megmarad a részed.
Ennyi erővel ha lecseréli a zárat,akkor te másnap feltöröd és te is lecseréled,de ennek szerintem semmi jó vége nem lenne.Jobb lenne,ha mindketten engednétek valamiben és középen találkoztok,bár részleteket nem írtál,de nyilván van valamiféle affér közöttetek.
2/2 anonim válasza:
Ha a 20%-os tulajdonos-résszel rendelkező mama egyben haszonélvezeti joggal is bír arra a lakásra, sajnos megteheti, élete végéig. Ha nincs haszonélvezeti joga, nem tehet ilyent. Jogi út hosszú és drága, max. a lakáshasználat megosztását lehet bírói úton megpróbálni. Lehet próbálkozni a haszonélvezeti jog megvásárlásával is, aminek jogilag meghatározott ára van, életkor függő az összege. Ügyvédi segítségre lesz szükséged, ha a mama nem hajlandó megegyezésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!