Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nagyon zúg a villanyóra? Miért?

Nagyon zúg a villanyóra? Miért?

Figyelt kérdés
Albérlet és a konyhában van a szekrényben, csak a tv megy meg a sz.gép. Nem pörög eszeveszett mód, csak nagyon zúg.
2010. okt. 25. 14:04
 1/10 anonim válasza:
0%
Mert sok az adó.
2010. okt. 27. 14:04
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy egy kismegszakító zúg? Nem vagyok villanyszerelő, csak saját tapasztalatom, nálunk is zúgott a "villanyóra", aztán jött egy szerelő és mosolyogva 10 perc alatt kicserélt két kismegszakítót. Rögtön elmúlt a zúgás :=) Érdemes megnézned, mi történik, ha egyenként lekapcsolod őket (a többit addig terhelés alatt tartod), ha valamelyik lekapcsolásánál halkul vagy elmúlik a zúgás, akkor az a bűnös (ha csak halkul, akkor több darab is "beteg" lehet).
2010. okt. 27. 18:16
 3/10 anonim ***** válasza:

szia!

Dolgoztam az eonnál. Hibabejelentésen. Ilyen van, hogy zúg a mérő. Hívjad fel a hibabejelentést, add le hibának és menni fognak majd a szerelők. Nem veszélyes nyugi.

Műszaki okait nem tudom, de valszin kismegszakító csere.

Mindenképpen telefonálje nekik, egyéb hibába fel fogják venni a bejelentésed.

2010. okt. 27. 19:35
 4/10 A kérdező kommentje:
És mibe kerül ez? Mert albérlő vagyok, nem szeretném én kijavíttatni.
2010. okt. 27. 20:37
 5/10 anonim ***** válasza:
27%

Hát te laksz ott és téged zavar, nem a tulajt! Akkor hagyd zúgni ha nem fizetsz.

Különben valóban a kismegszakító hibája lehet, ha nem vagy 2balkezes magad is kicseréled.

2010. okt. 28. 00:45
 6/10 anonim ***** válasza:
Szólj a tulajnak, majd ő küld egy villanyszerelőt, aki seperc alatt kicseréli a kismegszakítót. Ehhez nem kell a szolgálatót hívni, bármelyik villanyszerelő (de egy kicsit ügyesebb átlagos pasi is) kicseréli, ezzel nem sérülnek az óra plombái.
2010. okt. 28. 06:47
 7/10 anonim ***** válasza:
36%

Nem kerül a javíttatása semmibe sem. továbbá bocsánat az előttem levő hozzászólóknak, kicsit butácskák. Ehhez a villanyórához maszek szerelő nem nyúlhat. Ingyenes a javítás, a plomba sérülhet azért pedig keményen büntetnek.

Ingyenes. Ha albérlő vagy, hívjad fel a tulajt neki kell az órát bejelenteni, ő a szerződő fél.

De garantálom, hogy semmibe nem kerül.

2010. okt. 28. 08:41
 8/10 anonim ***** válasza:

"...továbbá bocsánat az előttem levő hozzászólóknak, kicsit butácskák..."

Már ne haragudj, de hogyan sérülne a villanyóra plombája egy kismegszakító cseréjénél???

Egyébként pedig mi egyszer bejelentettük az Elműnél, hogy a gyerek valószínűleg letépett egy plombát (később kiderült, hogy csak az óracserénél nem vitték el amit levágtak és csak az pottyant le éppen akkor valahonnan, ahol addig lifegett). 11ezer forintot kért az elmű a kivonulásért és a nagy semmiért, hiszen nem is sérült az óra plombája, ráadásul az ő embereik hagyták ott lifegni a régi, levágott plombát, mégis mi fizettünk, mert becsületesen bejelentettük. Ennyit az ingyenességről.

A kismegszakítónak pedig semmi köze az órához.

2010. okt. 28. 14:37
 9/10 anonim ***** válasza:

"Egyébként pedig mi egyszer bejelentettük az Elműnél, hogy a gyerek valószínűleg letépett egy plombát "

Már ne haragudj de a plombát, lehet sérült ti jelentettétek be. Tehát feleslegesen mentek ki az elmű szakemberei. Lehet sérült és a sérült között nagy a különbség. Ezt nektek is látni kellett volna. (Persze nem szakértő).

A plombának az a lényege, hogy a szolgáltató tulajdona. tokkal vonóval. Tehát a kismegszakító is. azt ennél a villanyóránál ő cserélheti. De ha egyszer kapnak váratlanul akármikor eegy mérőhelyi ellenőrzést, abból simán be tudják mérni, volt e kismegszakító csere. Azt tudni fogják, hgy új vagy arégi. Ránéz egy szerelő és kész. Továbbá a kismegszakító az óra alatt vagy mellett van. (régi típusú mérőknel) véletlenül is sérülhet a plomba a csere folyamán.

A fent említettnél mindenki hibázhat, itt a lényeg. A lehetre semmit sem szabad bejelenteni, biztosra kell menni.

Kérdező esetében a zúgó mérőnél egyszerű mint a vakablak. Ezt normális, ilyen van. Szolgáltatónak jelenteni, megcsinálják (nem belső hálózati hiba, vagy fogyasztói hiba ez).

2010. okt. 28. 15:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Az óra előtt is van megszakító, és az óra előtti megszakító bizony nem mért vezetéken van... Ahhoz ha "egy ügyes ember" hozzányúl, akkor jön a háromszázezres villanyszámla (amellett, hogy elég rendesen balesetveszélyes, mert a mögötte lévő megszakító többszáz A-es). Emellett maga a kismegszakító is plombázott, csak az óra utáni megszakítók azok, amelyeket "cserélhet bárki". De a kérdésből nem derült ki anno, hogy melyik zúgott, így nem "jó válasz" az, hogy cserélje ki maga a megszakítót...
2011. febr. 6. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!