Panelházban folyosórács, amit a mai napig zárnak, hol lehet jelenteni?
Adott egy panelház, a folyosón van egy biztonsági rács ami 5 lakást "véd", de ezt a rácsot 1-2 tulajdonos állandóan kulcsra is zár, ami ha jól tudom már tilos, ezért is szedték le hosszú évekkel ezelőtt ezeket a rácsokat a folyosókról.
Ezt hol lehet és kinek lehet jelenteni?
Mert ameddig nincs leszedve a rács, addig ez a két illető mindig zárni fogja, hiába életveszélyes mondjuk egy tűz esetén.
Nem szabadna sehova zárat szerelni. Se az utcaajtóra, se a panelház főbejáratára, se a folyosóra se a lakásajtóra. Mert mi van ha a lakásban tör ki tűz és a tűzoltók nem tudnak bemenni a lakásba a zár miatt?
Szóval inkább bárki bárhova bármikor be tudjon menni?
Betörésre készülsz amit akadályoz a rács..???
Igen a betöröket segítik a feljelentők.
Annó amikor panelban laktam, akkor lecseréltük a folyosó ajtó zárját egyedire. Mindenkinek adtunk kulcsot is. Egy ideig semmi gond nem volt, végül pont a mentősök miatt lett visszacserélve a régire (arra ami a lenti kaput is nyitja), mert a mentősök nem tudnak bejutni így. Pl ott sok idős lakott, akikhez jártak is ki.
Nem teljesen értettem, de mintha azt mondták volna, hogy a mentősöknek van saját kulcsuk. Mondjuk ezt nem értettem teljesen, hogy vajon egy nagy kulcs csomóval közlekednek vagy mi, de a lényeg, h visszakerült a régi zár. Továbbra is lehetett zárni, csak annyi volt a különbség, hogy nem 10 lakó tudott oda bemenni, hanem 300.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!